Студенти-журналісти стали лауреатами ХІХ загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання»

Напередодні  Міжнародного дня рідної мови студенти 2 курсу спеціальності “Журналістика” отримали дипломи переможців ХІХ загальнонаціонального конкурсу  «Українська мова – мова єднання» в номінації “Первоцвіт”.

Серед лауреатів конкурсу : Ольга Веркалець (автор статті – « Я тебе люблю. А може: я тебе кохаю?»); Діана Савчук (автор статтей – «Я не знаю дати свого народження» та « Жива в серці»); Христина Сєрікова (автор статті – «Волонтерство – нове явище в нашому суспільстві») та Євгенія Шатохіна (автор статті – «Герої по різні боки барикад»). Зазначимо, що за ініціативи викладача кафедри журналістики Галини Пристай на загальнонаціональний конкурс було направлено п’ять студентських робіт, чотири з яких відзначені номінацією.

За дорученням оргкомітету конкурсу майбутніх журналістів привітали та вручили їм дипломи лауреатів секретар Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України Вікторія Плахта та викладач кафедри журналістики, професор Ганна Марчук.

Зазначимо, що організаторами  конкурсу є Одеська регіональна організація НСЖУ спільно з Причорноморською академією мовних технологій і комунікацій етносів (голова оргкомітету й ОО НСЖУ– Юрій Работін) за підтримки Міністерства культури та мистецтва України.  Заснований  у 2000 році, за цей час конкурс згуртував  не тільки молодь, а також поетів, прозаїків, журналістів, авторів з усієї України і вже вийшов на міжнародний рівень.  Мета конкурсу – відображення в друкованих та електронних засобах масової інформації і літературних творах  важливе  значення розвитку мовної культури в Україні, зміцнення духовності нації й розбудови української державності. Переможців визначали в номінаціях: «Квітни, мово наша рідна» (утвердження державної мови); «Мовне багатоголосся України» (вільний розвиток мов національних меншин); «На видноті всього світу» (українське слово за кордоном); «Первоцвіт» (дитяча-юнацька творчість у мовній царині); «Дихай озоном» («Здорова дитина – здорова країна» – молодь за здоровий спосіб життя в молодіжному середовищ.