Студенти зустрілися з віце-прем’єр-міністром України з питань євроінтеграції

18 березня відбулася зустріч студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з віце-прем`єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України  Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Іванна Климпуш-Цинцадзе вже півтора року їздить по регіонах України з кампанією «Євроінтеграція: сила можливостей» і розповідає студентам про важливість євроінтеграційного шляху. «Ми хочемо пояснити студентам можливості та досягнення, пов’язані з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, і почути ваші питання, що вас цікавить», – заявила віце-прем’єр-міністр. Вона також наголосила на позитивних змінах, які на її думку, вже відбулися. Розповіла, що уряд виділив низку пріоритетних  напрямків, в яких першочергово будуть втілюватися зміни. Це – енергетика, цифровий ринок, митне законодавство, свобода, юстиція і безпека.

«Угода про асоціацію – це найбільша і найамбітніша угода, яку коли-небудь Євросоюз підписував з третьою країною. Вона передбачає адаптацію близько 80% українського законодавства до європейського та його впровадження», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Студенти активно взяли участь в дискусії та ставили свої запитання.

Наприкінці зустрічі віце-прем’єр-міністр процитувала індійського державного і політичного діяча Махатма Ганді: «Якщо ти хочеш змін у майбутньому – стань цією зміною сьогодні»  і закликала  студентство долучатися до трансформації  нашого суспільства.

Ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда подякував за цікаве обговорення і повідомив, що  протягом останніх років національні університети України, зокрема, Прикарпатський, активно реалізовують програми академічних обмінів Erasmus+  К1 та К2, що поглиблює євроінтеграцію та впливає на розвиток потенціалу університетів. «В рамках програми програми ЄС Erasmus+ К2  вперше в історії українських університетів Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника став грант холдером і нині втілює проект MoPED «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання», — зазначив ректор. Він також подарував віце-прем’єру на пам’ять про зустріч унікальне науково-дослідне видання «Великий Скит у Карпатах».