Стартував семінар за участі стипендіатів американської програми Фулбрайта

Сьогодні в університеті розпочався триденний семінар за участі американських студентів та дослідників – стипендіатів Програми імені  Фулбрайта. Вже вдруге Прикарпатський гостинно підтримує цю ініціативу, адже серед викладачів університету також є фулбрайтівські стипендіати. Це  доценти кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ольга Кульчицька і Леся Ікалюк. 

Марта Коломиєць — директор Програми імені Фулбрайта в Україні – привітала учасників  семінару, побажала їм плідної роботи та подякувала університету за гостинність. 

«Ніщо так не зближує людей, як особисті контакти, – заявив, відкриваючи семінар ректор університету  Ігор Цепенда. – Ми маємо добрий досвід співпраці з програмою Фулбрайта. Маючи можливість запрошувати до нас викладачів і дослідників по програмі Фулбрайта, ми маємо можливість обмінюватися не тільки досвідом, але й налагодити тісні партнерські контакти. Університет має великий досвід участі у подібних програмах та ми задоволені її результатами». Ректор також згадав про проект будівництва Міжнародного центру зустрічей молоді у Микуличині й підкреслив, що він стане добрим майданчиком для проведення подібних зустрічей. 

Спонсором Програми імені Фулбрайта є уряд США. Адмініструє її  Інститут Міжнародної Освіти (IIE), що цьогоріч святкує століття свого заснування. Програма посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946 року, нині – більш аніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – понад 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США; більше 700 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.