Стан та перспективи розвитку культурологічної науки в Україні обговорили на Всеукраїнській конференції у Прикарпатському

28 березня кафедра організації туризму та управління соціокультурною діяльністю факультету туризму Прикарпатського університету виступила одним із співорганізаторів V Всеукраїнської науково-практичної конференції на тему «Стан та перспективи розвитку культурологічної науки в Україні». Її модератором виступив заступник декана з наукової роботи, завідувач кафедри організації туризму та управління  соціокультурною діяльністю Василь Васильович Шикеринець.

Участь у конференції взяли науковці вітчизняних університетів, зокрема, Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв, Інститут модернізації змісту освіти, Управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації, Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Київський національний університет культури і мистецтв, Київський університет культури, Вища школа менеджменту і адміністрування в м. Ополе (Польща).

Конференція розпочалася з привітального слова декана факультету туризму доктора історичних наук, професора Володимира Великочого. Він відзначив необхідність всебічного вивчення процесу розвитку культурологічної науки в Україні.

Велику зацікавленість та жваву дискусію серед учасників конференції, викликали доповіді науковців кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю. Зокрема, в ході пленарного засідання виступили:

  • завідувач кафедри організації туризму та управління  соціокультурною діяльністю, кандидат наук з державного управління Василь Шикеринець;
  • почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор сільськогосподарських наук, завідувач кафедри туризмознавства і краєзнавства Калуцький Іван Федорович;
  • викладач кафедри туризмознавства і краєзнавства, член Вченої ради факультету Зарічняк Андрій Петрович;

У еру технологій, особиста відсутність Андрія Петровича Зарічняка не стала на заваді, і учасники конференції змогли поспілкуватись з ним та обговорити важливі питання за допомогою Skype. Окремо варто відзначити доповідь доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, кандидата педагогічних наук, Загнибіди Раїси Павлівни. Темою доповіді стали «Етнічні особливості національної кухні на прикладі Покуття». Учасники вдало підмітили, що доповідь вийшла «смачною».