Університетський спорткомплекс “Олімп” приймає учасників фінальних змагань ХІV літньої Універсіади України з тхеквондо

5 квітня на базі спортивного комплексу «Олімп» Прикарпатського національного університету стартують фінальні змагання ХІV літньої Універсіади України з тхеквондо (ВТФ) у виді програми «КЕРУГІ».  У них візьмуть участь близько 70-ти спортсменів, які представляють заклади вищої освіти з різних регіонів  України. Головний суддя змагань – Ігор Пашков, суддя міжнародної категорії, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри єдиноборств Харківської державної академії фізичної культури.

Напередодні відбулося ряд підготовчих заходів до проведення змагань. Зокрема, засідання мандатної комісії, зважування учасників, тренувальні спаринги партнерів команд, спільне засідання суддівської колегії та тренерського складу.

«Фінальні змагання з тхеквондо проводяться окремо серед чоловіків, окремо серед жінок. Спортсмени змагатимуться у 8-ми вагових категоріях. За результатами фінальних поєдинків переможці в кожній із категорій увійдуть до складу збірної України та представлятимуть нашу країну на всесвітній універсіаді в Італії», – розповів головний суддя змагань Ігор Пашков.

Він також зазначив, що у виді програми «КЕРУГІ» спортсмени змагаються у формі та захисному спорядженні, відповідно до правил змагань з тхеквондо (WTF) з керугі.

За словами головного тренера національної збірної України серед студентів та юніорів з тхеквондо Валерія Брунса поєдинки спортсменів будуть оцінюватися відповідно до міжнародних правил, затверджених Всесвітньою федерацією тхеквондо. Формат поєдинків – 3 раунди по 2 хв.

«Вирішальну роль на шляху до перемоги для спортсмена відіграє, передусім, досвід. Саме на цьому ми акцентуємо основну увагу команди. До всесвітньої універсіади наша національна збірна в травні місяці візьме участь у чемпіонаті світу з тхеквондо в м.Манчестер (Велика Британія). Для спортсменів це буде можливість отримати чудовий досвід перед універсіадою і гідно представити Україну», – зазначив Валерій Брунс.

Напередодні змагань відбулося спільне засідання суддівської колегії та тренерського складу під головуванням начальника обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Михайла Стефанківа. Під час засідання голова ради спортивної студентської спілки Івано-Франківської області, ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда наголосив, що потрібно розвивати загальний оздоровчий рух фізичного виховання, щоб спорт став культом для  молоді. Він також підкреслив, що фінальні змагання з тхеквондо є дуже відповідальним етапом для усіх – спортсменів, їх тренерів, суддів та організаторів – у підготовці збірної України до участі у всесвітній універсіаді та побажав успіхів. 

Зазначимо, що організаторами змагань виступають Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Всеукраїнська громадська організація «Спортивна студентська спілка України», Громадська організація «Федерація тхеквондо(ВТФ) України». Співорганізатор заходу – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.