Україна має бути європейською державою, – Дмитро Павличко на зустрічі зі студентами

Сьогодні в університет завітав видатний український поет, перекладач, літературний критик, громадсько-політичний діяч, лауреат Національної премії України імені Т.Шевченка, премій імені М.Островського, М.Рильського, літературних премій Словаччини, Болгарії, Латвії, Герой України, Почесний доктор Прикарпатського університету (з 2006 року) Дмитро Васильович Павличко. Він зустрівся зі студентами та керівництвом університету.

У ході розмови поет розповів про свій життєвий та творчий шлях, які завжди тісно перепліталися та на які мала безпосередній вплив суспільно-політична ситуація в Україні. Він також поділився зі студентами спогадами про своє навчання, про ті зміни в освітньому та суспільно-політичному житті, свідком яких він був впродовж останніх 50-ти років. Щодо подій останніх років, то Дмитро Павличко наголосив, що “Україна має бути європейською державою, але ми не маємо забувати свою історію, своє мистецтво, свої традиції” і закликав студентство зробити все для утвердження України як європейської держави.

Під час зустрічі Дмитро Павличко прочитав окремі із своїх віршів та поділився творчими планами. Почесний доктор нашого університету також передав у Наукову бібліотеку авторські книги та збірки.

Своєю чергою т.в.о.ректора Галина Михайлишин подякувала почесному гостю за візит до університету і подарувала унікальне науково-дослідне видання “Великий Скит в Карпатах”, авторами якого є колектив викладачів університету.

  • Зустріч студентів з Дмитром Павличком