Засідання вченої ради університету в дистанційному режимі

Сьогодні в університеті відбулося засідання вченої ради. За умов карантину ректор Ігор Цепенда вперше провів засідання дистанційно. За допомогою хмарної платформи pu.webex.com члени колегіального органу університету розглянули ряд важливих питань діяльності закладу. Можливість застосовувати цю унікальну технологію Прикарпатський університет отримав завдяки трирічному проєкту створення Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН, що фінансується за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Програмний продукт забезпечує проведення телеконференцій за технологією Cisco WebEx Meetings, аудіо нарад з функцією запису.

Тож сьогодні, зокрема, на вченій раді були розглянуті питання виконання бюджету університету за 2019 рік та кошторис надходжень і видатків на 2020-ий, затвердження річного звіту про виконання критеріїв надання та підтвердження університетові статусу національного, схвалення Положення університету.

Учасники засідання також обговорили та затвердили теми дисертаційних досліджень науковців університету та призначення їх наукових консультантів, рекомендації до друку наукової та навчально-методичної літератури.

Під час засідання члени колегіального органу прийняли рішення про присвоєння звання “Почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника” доктору психологічних наук, професору, завідувачу кафедри загальної і клінічної психології філософського факультету Віктору Петровичу Москальцю за його багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих наукових та науково-педагогічних кадрів, розробку новітніх посібників та заслуги у науковій, соціально-культурній сфері діяльності університету.

Завершилося засідання колегіального органу університету прийняттям відповідної Ухвали.