Студентка університету Надія Куніцка – призер IX Міжародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

Студентка 3-го курсу факультету філології нашого університету Надія Куніцка здобула III місце у фінальному етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка. Варто зазначити, що майбутня філолог вперше брала участь у цьому конкурсі. Підготувала студентку до конкурсу її науковий керівник – професор кафедри української літератури Наталія Мафтин.

” Великим досягненням, на мій погляд, є мати змогу бути однією із тих, хто знову і знову з невинним ентузіазмом і любов’ю, бажанням відшукати щось нове у розумінні Тараса Шевченка, прагне наблизитись до його неймовірного таланту”, – поділилася враженнями Надія Куніцка.

Зазначимо, що завданням фінального етапу конкурсу було написання твору-звернення до Тараса Шевченка “Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон” (Ліна Костенко).

“Важливо було розкрити свою творчу уяву і “спілкуватись з Шевченком”, відчути його присутність, думаю, мені це вдалося. У своїй роботі я намагалась “достукатись” до Т. Г. Шевченка. Адже крізь століття лунає до нас його голос правди і настанови через “Кобзар”. Кожен, хто читає і перечитує знову рядки” Кобзаря” щоразу відкриває “свого Шевченка”, а він нас продовжує навчати. Тому, потрібно не тільки поверхнево читати поетичні твори поета, а вдумливо і аналітично черпати у них мудрість і наснагу до змін на краще”, – зазначила призерка конкурсу Надія Куніцка.