Нашу колегу призначено суддею Верховного Суду

Сьогодні доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського університету, кандидат юридичних наук Надія Багай урочисто склала Присягу судді Верховного Суду. Церемонія відбулася в Києві в присутності  Президента України Петра Порошенка. Глава держави побажав новопризначеним суддям бути гідним високого звання та зазначив, що відтепер Верховний Суд працюватиме практично у повному складі – це загалом 193 судді.

Участь у заході також взяли Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, Генеральний прокурор України Юрій Луценко, Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, а також члени ВРП, члени ВККСУ, посли іноземних держав, представники міжнародних організацій та судді Верховного Суду.

У свою чергу, Валентина Данішевська, вітаючи новопризначених суддів, зазначила, що діючі судді ВС, які протягом півтора року працювали в напруженому режимі, довго очікували на цю важливу подію – поповнення лав найвищого суду в системі судоустрою України.

«Ми ще не дуже добре знаємо одне одного, але нас уже об’єднує присяга судді, яка прозвучала сьогодні в залі, нас об’єднують ті завдання, які стоять перед нами, і головне – нас об’єднує спільна відповідальність, яку ми взяли на себе перед народом України», – сказала Голова Верховного Суду.

Джерело – https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/702952/

Нагадаємо, що в березні 2019 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила другий в історії країни конкурс на посади суддів Верховного Суду та назвала його переможців.  У підсумку серед 78 переможців конкурсу – 54 судді (69%), 14 – науковців (18%), 7 – адвокатів (9%), 3 – із сукупним стажем (4%). Таким чином, Комісія рекомендувала на призначення майже 30% кандидатів, що раніше не працювали суддями. Рейтинг кандидатів на зайняття 16 вакантних посад суддів Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду очолила доцент кафедри трудового, екологічного  та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського університету, кандидат юридичних наук Надія Багай, отримавши 811,25 балів.