Вшановано пам’ять професора університету Степана Пушика

7 травня, у День Міста, відбулося відкриття пам’ятної анотаційної дошки кандидату філологічних наук, професору нашого університету, відомому письменнику, літературознавцю, фольклористу, журналісту,громадсько-культурному і політичному діячу Степану Пушику. Крім дошки на фасаді будинку, де він жив, також закладено пам’ятний знак на Алеї відомих івано-франківців.

Участь у заходах взяли ректор університету Ігор Цепенда, викладачі, студенти та працівники, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, секретар міської ради Оксана Савчук, представниками духовенства та мешканці обласного центру.

“Символічно, що саме в цей день ми вшанували пам’ять Степана Пушика. Він любив Франківськ, жив своїм містом, був непересічною особистістю, хорошим товаришем для своїх колег-викладачів, добрим Вчителем для своїх студентів, який вчив пам’ятати свою малу батьківщину, своє коріння та шанувати традиції”, – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Під час церемонії відкриття анотаційної дошки міський голова Руслан Марцінків також вручив дружині письменника відзнаку про присвоєння Степану Пушику звання “Почесний громадянин міста” посмертно.

“Вічна пам’ять людині, яка була совістю нашого міста. Спочивайте з Богом. Громада буде вас пам’ятати. Нам варто навчитися шанувати наших видатних діячів за їхнього життя, а не тоді, коли їх уже немає поряд з нами”, – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

  • Вшанування пам'яті професора університету Степана Пушика