З Днем Університету!

Дорогі викладачі, аспіранти, студенти та працівники! Сьогодні, 14 травня, у день народження відомого українського письменника, громадського діяча і політика Василя Стефаника, ім’я якого носить наш Університет, ми відзначаємо 79-річницю з дня заснування Alma Mater!

Впродовж багатьох десятків років наш, славний своєю історією та традиціями Університет, є одним із авторитетних класичних університетів України, де поєднуються кращі національно-історичні, культурні традиції українського народу з європейським стилем навчання. Університет є членом багатьох міжнародних асоціацій. Зокрема, Євразійської асоціації університетів, Європейської асоціації університетів, Консорціуму Варшавського та українських університетів, Консорціуму університетів балтійського регіону та України, Міжнародного Консорціуму університетів, член Міжнародної університетської спільноти «Один пояс-один шлях».

Прикарпатський національний університет, орієнтований на європейські стандарти освіти, активно впроваджує для своїх студентів безкоштовне навчання за програмою подвійних дипломів спільно з провідними європейськими закладами вищої освіти. Наші науковці та студенти працюють над сучасними проблемами в галузі біотехнології, наноматеріалів, кібернетики, аналітичної хімії. Їх вагомі здобутки та досягнення сприяють активному розвитку вітчизняної освіти й науки.

Сьогодні, в день народження нашої Альма-матер, висловлюємо слова вдячності кожному з Вас за вагомий внесок в розвиток Університету. Ваша творча, самовіддана, сумлінна праця укріплює віру в те, що наш заклад вищої освіти й надалі процвітатиме. Спільними зусиллями ми побудуємо наш Університет як всесвітньо відомий осередок освіти, науки та духовності.

З нагоди свята бажаємо Вам натхненного наукового і творчого пошуку, успіхів у добрих справах і починаннях, у творенні нових наукових проектів та ідей, любові до обраної професії, плідної праці на благо розвитку Університету та рідної України!

Ректорат