Студенти зустрілися з представниками українсько-польського Форуму партнерства

14 травня в університеті відбулася зустріч представників Українсько-Польського Форуму партнерства при МЗС України та Республіки Польща зі студентами. Модератором заходу виступив директор Студій Східної Європи Варшавського університету, Почесний доктор Прикарпатського національного університету Ян Маліцький.

Основною темою зустрічі було питання нових перспектив українсько-польської співпраці. В обговоренні взяли участь ректор університету Ігор Цепенда, викладачі, науковці, Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі, секретар Польсько-Українського Форуму Партнерства при МЗС України та Республіки Польща Дарья Войчешек-Яблонська, директор національної бібліотеки ім.Оссолінських у Вроцлаві Адольф Юзвенко, генеральний директор Львівської національної наукової бібліотеки України ім.В.Стефаника Василь Ферштей.

У ході обговорення учасники зустрічі підкреслили важливість розвитку українсько-польських відносин на сучасному етапі. Йшлося не тільки про теперішній стан двосторонніх відносин між Україною і Польщею, але й бачення цих стосунків в майбутньому.

” Майбутнє українсько-польських відносин лежить в площині співпраці на рівні молоді. Ми розпочали проект, який стане новою платформою у відносинах між Україною і Польщею. Це – створення Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України і Польщі у с. Микуличин. Тут молоді люди матимуть можливість в дискусіях і розмовах зрозуміти своє минуле і побачити майбутнє. Така модель спілкування є взірцевою для реалізації партнерських відносин не тільки між Україною і Польщею, а також між Європейським Союзом та країнами пострадянського простору”, – зазначив під час зустрічі ректор Ігор Цепенда.

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі акцентував увагу присутніх на важливості співпраці громадських, академічних інституцій України і Польщі. В контексті цього він відзначив плідну співпрацю Прикарпатського національного університету з Центром польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, зокрема, у проведенні досліджень історії, популяризації польської мови.