До нас завітали студенти Ягеллонського університету

Нещодавно в університет завітала делегація студентів спеціальності “Україністика” Ягеллонського університету ( м.Краків, Республіка Польща).

Під час зустрічі з польськими студентами проректор з науково-педагогічної роботи університету Сергій Шарин розповів про те, чим живе сьогодні Прикарпатський університет, зокрема, про міжнародну діяльність, участь у освітніх та наукових програмах. В контексті цього підкреслив плідну співпрацю з Ягеллонським університетом. Проректор також звернув увагу польських студентів на міжнародні проекти, які реалізує сьогодні університет – це створення Міжнародного наукового центру “Обсерваторія” на г.Піп Іван та Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі. Він зазначив, що ці проекти можуть бути цікавими для молоді, де їх учасники матимуть можливість проводити зустрічі, різноманітні заходи та обмінюватися думками і ідеями.

Своєю чергою завідувач кафедри професійної освіти та інноваційних технологій Оксана Джус презентувала гостям університетський проект “Міжнародна Карпатська мовна літня школа” та запросила їх стати слухачами школи. Вона зазначила, що впродовж двох років діяльності мовної школи, її відвідало чимало іноземних студентів з університетів-партнерів, зокрема, Університету міста Карабюк  (Турецька Республіка).

У рамках програми візиту студенти Ягеллонського університету побували на філологічному факультеті, а також відвідали пам’ятні місця Івано-Франківська та познайомилися з містом. Польські студенти зізналися, що така поїздка для них була надзвичайно цікава і пізнавальна.