Викладачі університету пройшли навчальні тренінги у рамках міжнародного проекту ЄС Erasmus+ «MOPED»

Команда викладачів нашого університету взяла активну участь у навчальних тренінгах, які протягом кількох днів проводили партнери з Кіпрського університету у рамках проекту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED» (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP). Тренінги проходили на базі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського.

Значна увага була приділена використанню інноваційних методів викладання в освітньому процесі, зокрема організації дослідницького навчання предметів STEAM. Предметом активної дискусії стали питання щодо проведення навчальних експериментів у групах, кооперативного навчання та ролі вчителя в його організації, технології колаборації при створенні дослідницьких середовищ навчання на платформі Go-Lab. Учасники тренінгу навчились проектувати, створювати та використовувати дослідницькі навчальні середовища відповідно до проведених емпіричних досліджень, ознайомились із етапами дослідницького навчання, вимогами до навчального контенту ILS (Inquiry Learning Space), можливостями організації групової роботи при проведенні досліджень, технічною та методологічною підтримкою на всіх етапах виконання цих завдань. Жваве обговорення супроводжувало процес представлення групових ILS-проектів, які можуть бути впроваджені в освітній процес закладів загальної середньої освіти.

Не менш захоплювальними були практичні завдання з використання цифрових інструментів для розвитку критичного мислення, а також представлення досвіду організації практико зорієнтованого навчання майбутнього вчителя в університетах Республіки Кіпр та ін. Як зауважила керівник академічної групи проекту «MOPED», професор Олена Будник результати тренінгів є корисними для викладачів нашого університету і будуть використані у процесі розроблення нових курсів для майбутніх педагогічних працівників. За результатами цих навчань також планується проведення тренінгів для викладачів Прикарпатського національного університету, які причетні до підготовки фахівців спеціальностей 013 Початкова освіта та 014 Середня освіта (за спеціальностями).

По завершенню тренінгів всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.