Інформаційний день Програми Європейського Союзу “Еразмус+” в університеті

21 травня в нашому університеті пройшов Інформаційний день Програми Європейського Союзу Еразмус+. Учасниками заходу стали викладачі та студенти. Можливості Програми Еразмус+ для студентів та молоді, проекти з міжнародної кредитної мобільності, з розвитку потенціалу учасникам заходу презентувала менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні Вероніка Ткаченко.

“”Еразмус+” – це Програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує мобільність, проекти співпраці, партнерства і заходи у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Вона складається із таких напрямків: KA1: Mобільність: академічна мобільність, молодіжний обмін; КA2: Співпраця задля розвитку інновацій та обміну успішними практиками: розвиток потенціалу у сфері вищої освіти / молоді, стратегічні партнерства, альянси знань; KA3: Підтримка реформ (вища освіта, молодь); ЖАН МОНЕ (навчання, дослідження, обмін знаннями) та СПОРТ”, – зазначила Вероніка Ткаченко. Вона також розповіла, що Бюджет програми на 2014-2020 рр. складає 14,7 млрд.євро.

Менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні звернула увагу, що сьогодні понад 150 країн світу, в тому числі і Україна, є країнами-партнерами Програми Еразмус+. Країнами-членами Програми виступають держави-члени ЄС, члени Європейського економічного Союзу (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сербія з 2018 р.) та країни-кандидати на вступ до ЄС (Північна Македонія, Туреччина).

Під час презентації Вероніка Ткаченко звернула особливу увагу на результати конкурсної програми Еразмус+ за 2014-2018 рр. для України. В контексті цього менеджер зазначила, що Програмою підтримано,зокрема, 30 проектів співпраці з розвитку потенціалу у сфері вищої освіти, із них 4 проекти реалізовано в Прикарпатському національному університеті.

У рамках програми заходу Вероніка Ткаченко також розповіла присутнім як взяти участь у Програмі Еразмус+ з різних напрямків, як подати проектну заявку, тощо.

Детальніше про Програму Європейського Союзу “Еразмус+” можна дізнатися за посиланням: https://erasmusplus.org.ua/