II Всеукраїнська науково-практична конференція “Політичні процеси сучасності:глобальний та регіональний виміри”

23 травня у Прикарпатському національному університеті розпочала роботу II Всеукраїнська науково-практична конференція “Політичні процеси сучасності:глобальний та регіональний виміри”. Організаторами заходу виступили Прикарпатський національний університет, кафедра політології, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України. У роботі конференції взяли участь ректор Прикарпатського національного університету, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда, кандидат політичних наук, старший науковий працівник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. В. Ф. Кураса НАН України Ростислав Балабан, Голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василь Мельничук, завідувач кафедри політичних інститутів і процесів Прикарпатського національного університету, доктор політичних наук, професор Василь Марчук, завідувач кафедри політології Прикарпатського національного університету, доктор політичних наук, професор Василь Климончук, науковці з вітчизняних закладів вищої освіти, аспіранти та студенти.

Відкриваючи роботу конференції ректор університету Ігор Цепенда у своєму вітальному слові підкреслив важливість проведення заходу та зазначив, що «конференції які організовують професійні політологи мають особливе значення, тому що вони дозволяють зробити зріз політичної думки суспільства за певний період, це з одного боку, а з іншого – прогнозувати”.

Учасників конференції також привітали представники організаторів заходу. Далі у рамках програми відбулося пленарне засідання, яке розпочав старший науковий працівник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. В. Ф. Кураса НАН України Ростислав Балабан. Він виступив з доповіддю “Від протестних настроїв до трансформацій”. Під час пленарного засідання також виступили з тематичними доповідями і інші політологи. Програму заходу продовжать панельні дискусії. Триватиме конференція до 24 травня.

Відео з відкриття конференції можна переглянути тут:
https://www.youtube.com/watch?v=CcefnB091v4;
https://www.youtube.com/watch?v=Gh5ppdb31ZQ;
https://www.youtube.com/watch?v=6c-rhw28pe8&t=16s

  • II Всеукраїнська науково-практична конференція політологів