Доцент Петро Костючок виступив з лекцією в Остравському університеті (Чеська Республіка)

Нещодавно, в рамках проєкту Міжнародного Вишеградського Фонду №21820235 “Collegium Carpaticum – перспективи для країн, які не є членами ЄС” відбувся візит доцента кафедри етнології і археології факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського університету Петра Костючка до Остравського університету Чеської Республіки. Науковець ознайомився з організаційною, навчальною та науковою діяльністю університету в Остраві. 

У рамках програми візиту він також прочитав для викладачів, докторантів і магістрів кафедри славістики філософського факультету лекцію на тему «Moderní migrace: ukrajinské výzvy“( “Сучасна міграція:українська мова”). В ході обговорення присутні підкреслили важливість питання, подальше  поглиблення і вивчення даної проблематики науковцями обох університетів.

У рамках візиту доцент кафедри етнології і археології Петро Костючок зустрівся із проректором з міжнародних відносин Остравського університету Ренатою Томашковою (Renáta Tomášková). Під час розмови йшлося про напрями подальшої співпраці між Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника та Остравським університетом, зокрема, щодо започаткування білатеральних магістерських програм, обміну  викладами, спільного проведення наукових (грантових досліджень, конференцій, симпозіумів) та освітніх (практик, мовних шкіл) заходів.