Розпочалися «Цікаві канікули – 2019» від Університету обдарованої дитини

Університет обдарованої дитини, що діє при Науковому парку нашого університету, втретє запропонував школярам Івано-Франківська програму «Обдарований інтенсив. Цікаві канікули – 2019».

Відкриття цього проекту відбулося 3 червня в Актовій залі. Родзинками святкового дійства стало те, що його  проводили самі діти. Оригінальні тексти для урочистостей написали учасники проекту – докторантка Марія Багрій та аспірантка Тетяна Данилюк. Відеоролик створила магістрантка Діана Гринишин, а високопрофесійні майстер-класи з вокалу та хореографії тут же, на сцені, влаштували з дітьми доцентка Марія  Клепар та  магістрантка Вікторія Пожар.

Близько п’ятдесяти дітей майстерно виконували запальний танок та співали улюблені пісні. Відтак розпочалися заняття, у розкладі –  підготовка до вступу до гімназії (доц. Руслана Романишин, проф. Галина Білавич) та навчальні розваги (доц. Оксана Цюняк).

З вітальним словом до дітей звернулася проректор з науково-педагогічної роботи, професор Галина Михайлишин, яка відзначила цікавість, змістовність та актуальність проекту “Університет обдарованої дитини”. Вона також побажала цьогорічним учасникам освітнього проекту приємних вражень та нових знань.   

Як зазначила керівник проекту «Університет обдарованої дитини», професор кафедри педагогіки початкової освіти Галина Білавич, така програма для дітей, як «Цікаві канікули» від Університету обдарованої дитини, немає аналога в Україні, оскільки вона спрямована на всебічний розвиток особистості дитини. Унікальність проекту полягає і в тому, що в Прикарпатському національному університеті створено таке навчально-розвивальне й виховне та дозвіллєве середовище, де дітям цікаво й пізнавально.

Викладачі та студенти, які беруть участь у проекті, використовують найновіші технології, найпередовіші методики, дбають про те, щоб з’ясувати, до чого дитина має схильність, та сприяти розвиткові природних задатків, допомогти порадами в цій справі батькам. Також діяльність Університету обдарованої дитини спрямована на здійснення ефективної профорієнтаційної роботи з-поміж дітей. 

Упродовж двох тижнів в Університеті обдарованої дитини, окрім зазначених вище, діятимуть такі школи та майстер-класи: ІТ-школа (доц. Олеся Власій),  Школа юних бізнесменів (проф. Валентина Якубів), Школа мовних екологів  (проф. Галина Білавич), «Цікава математика та логіка» (доц. Олег Довгий), Екошкола (доц. Леся Височан), Школа телерадіожурналістики (доц. Ігор Бойчук), «У гостях у письменниці» (проф. Ольга Деркачова), Школа шляхетних українок (к.філ.н. Марія Багрій), Школа олімпійського резерву (доц. Світлана Мальона), Школа поліглотів (аспір. Андрій Савчук), Школа живопису (доц. Михайло Гнатюк), Школа винахідників (завідувач Навчально-технічного центру кафедри фізики і хімії твердого тіла фізико-технічного факультету Роман Ткачук), Школа тенісу (майстер спорту, викл. Галина Єненко) та ін.

Більш докладніше про проект «Цікаві канікули-2019» – за посиланням: https://kidsuniver.blogspot.com/2019/05/3-2019.html