АГЕНТИ ЗМІН презентували свою роботу на міжнародному форумі VIA CARPATIA

Команда АГЕНТІВ ЗМІН взяла участь у панельних дискусіях Міжнародного форуму Центральної та Східної Європи “VIA CARPATIA 2019” , який відбувся нещодавно у Верховині. Про це йдеться на сайті АГЕНТИ ЗМІН.

На унікальному майданчику для спілкування, який цього року відвідали голова Верховної Ради України Андрій Парубій, екс-президент України Петро Порошенко та багато інших авторитетних українських та закордонних гостей, відбулася презентація роботи Проектно-освітнього центру . Такий європейський формат зустрічей дозволяє як заявити про себе, так й зав‘язати нові контакти для подальшої взаємовигідної співпраці з тими, хто зацікавлений за допомогою АГЕНТІВ ЗМІН знайти можливості для розвитку через проектну роботу.

Зокрема, доцент кафедри фінансів, керівник проекту «Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні» (АГЕНТИ ЗМІН) Прикарпатського національного університету імені  Василя Стефаника Світлана Кропельницька виступила на панельній дискусії, присвяченій підтримці місцевого розвитку в Карпатському регіоні на прикладі реалізованих проектів з врахуванням концепції географічних зазначень, екологічних, соціально-економічних та культурних аспектів.

Модерувала цю цікаву розмову Галина Литвин, виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон «Карпати – Україна», а спікерами на панелі були також Микола Мовчан, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, Олена Зубрицька, старший експерт Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, Анжеле Постолле (Angele Postolle) та Емануель Мінгассон (Emmanuel Mingasson) – старші міжнародні експерти проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Участь у дискусії взяв і Іван Шкіндюк – голова Верховинської районної ради, на території якої вже другий рік поспіль проводиться фестиваль мистецтва та науково-практична конференція «Коло Вінценза».

Було  обговорено ключові результати вже реалізованих проектів, та ті задуми, які реалізуються нині. Йшлося про можливості різних транскордонних та міжнародних програм, які дозволяють залучати ресурси до розвитку Карпатського регіону.

У своєму виступі Світлана Кропельницька звернула увагу на проміжні, але вагомі, результати трирічного проекту АГЕНТИ ЗМІН, що реалізується Прикарпатським національним університетом за секторальної бюджетної підтримки Євросоюзу. Вона відзначила, що завдяки проекту вже створено умови та підвищено інституційну спроможність у сфері залучення інвестицій, грантових, бюджетних коштів через застосування проектного підходу. Керівник АГЕНТІВ ЗМІН також розповіла про розширення можливостей співпраці університету через Проектно-освітній центр з різними цільовими групами, в тому числі представниками територіальних громад, зацікавленими як у підвищенні професійного рівня з управління проектами різних типів, так і в безпосередній допомозі фахівців Центру консультаційно-освітнього характеру з цих питань, підготовці і впровадженні проектів розвитку.

У роботі форуму в складі делегації Прикарпатського університету також взяли участь Василь Климончук, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології, Оксана Джус, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри професійної освіти та інноваційних технологій та Ігор Гурак, кандидат історичних наук, доцент, докторант, доцент кафедри міжнародних відносин.