В університеті підсумували результати освітньої діяльності за навчальний рік

26 червня в Актовій залі університету відбулося розширене засідання Вченої ради за участю професорсько-викладацького складу. Серед почесних гостей заходу – наші партнери з Гірничо-металургійної Академії імені Станіслава Сташица в Кракові (Республіка Польща).

Головне питання порядку денного засідання – результати освітньої діяльності університету в 2018-2019 навчальному році та завдання підрозділів щодо підвищення якості освіти.

Традиційно захід розпочався урочистим моментом нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив викладачам дипломи кандидатів, докторів наук та атестати доцентів. Також кращі працівники були відзначені Почесними грамотами ОДА, грамотами обласної ради, грамотами Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА, Почесними грамотами та Подяками ректора університету. За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів медаллю «За заслуги перед університетом» та відзнакою «Кращий лісівник України» відзначено завідувача кафедри лісознавства факультету природничих наук, доктора сільськогосподарських наук, професора Василя Степановича Олійника.

Під час урочистої частини засідання з вітальним словом виступив заступник декана факультету управління Гірничо-металургійної Академії імені Станіслава Сташица в Кракові Даріуш Сала. Польський колега вручив ректору Ігорю Цепенді вітальні адреси з обранням його на другу каденцію керівником Прикарпатського національного університету від ректора Академії, доктора технічних наук, професора, Почесного доктора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Тадеуша Сломки та Вченої ради Академії. У вітальних адресах польські партнери також висловили вдячність за плідну двосторонню співпрацю та побажання подальшого співробітництва в освітньому та науковому напрямках.   

Своєю чергою ректор університету Ігор Цепенда підкреслив, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Гірничо-металургійна Академія імені Станіслава Сташица в Кракові мають давні партнерські зв’язки. Студенти спеціальностей “Інформатика” та “Прикладна математика” Прикарпатського національного університету завдяки Угоді про співпрацю між вищими навчальними закладами про спільне навчання мають можливість безкоштовно навчатися у Республіці Польща на факультеті управління польського вишу за напрямом підготовки “Інформатика і економетрія”.

Після цього проректорка з науково-педагогічної роботи університету, професорка Галина Михайлишин виступила з доповіддю про результати освітньої діяльності університету в 2018-2019 навчальному році.  Відбулося обговорення доповіді, в ході якого виступаючі внесли ряд пропозицій щодо підвищення якості освіти в університеті.

Ректор Ігор Цепенда в контексті основного питання порядку денного розширеного засідання Вченої ради звернув увагу професорсько-викладацького складу на основні завдання підрозділів щодо підвищення якості освіти. Зокрема, щодо забезпечення якості освіти, впровадження нових методик викладання, проведення якісного контролю за знаннями студентів, поглиблення методів профорієнтаційної роботи з майбутніми абітурієнтами. Ректор також подякував колективу за плідну працю в 2018-2019 навчальному році та побажав подальших успіхів на благо розвитку Альма-матер.

На завершення засідання присутні схвалили доповідь проректорки з науково-педагогічної роботи університету Галини Михайлишин та прийняли відповідну Ухвалу.