В університеті створюють Академію з вільної боротьби

Унікальну можливість зібрати найкращих спортсменів Прикарпаття, які зможуть готуватися до своїх змагань, надає Прикарпатський національний університет. Адже у нас буде створено Академію з вільної боротьби імені Василя Федоришина. Реконструкцію спортзалу планують завершити через 6 місяців, облаштують його по-сучасному. Відповідну Угоду сьогодні підписали ректор університету Ігор Цепенда та президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук.

З цього приводу ректор університету Ігор Цепенда, президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців та заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк провели прес-конференцію для ЗМІ.

Під час зустрічі з журналістами Едуард Прощук розповів про ідею створення академії та зауважив на необхідності її створення для молодих спортсменів.

Для відкриття Академії були залучені кілька меценатів, які й надалі будуть підтримувати професійний розвиток учнів.

“Знайшлись можливості і люди, які допомогли реалізувати наш задум. Особливо долучився ректор університету Ігор Цепенда. Це унікальна можливість зібрати найкращих спортсменів Прикарпаття, які зможуть продовжувати готуватися до своїх змагань”, – сказав президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук.

“Протягом останніх років ми співпрацюємо з Федерацією. Ми вирішили об’єднати таку потужну силу. Проект є складним, але ми створили концепцію, як спортсмени будуть готуватися і поєднувати це з навчанням. А особливо будемо піклуватися про їх подальше майбутнє. Фундамент закладений, а далі залишається працювати над вдосконаленням”, – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Очолить Академію вільної боротьби декан факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету Ярослав Яців. Головним тренером проекту стане заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк.

“У нас кожного року народжуються нові проекти, але такого ще не було! Мені вперше доводиться бачити такий момент, коли слова і діло йдуть поряд”, – підсумував заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк.