Прикарпаття відвідала міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич (Відео)

Слідом за Новою українською школою – новий державний стандарт вищої професійної освіти. Із таким лозунгом Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала прикарпатські виші. Принагідно повідомила про старт четвертого конкурсу для молодих вчених. Віком до 35-ти років. Наразі триває перший етап конкурсу – відбір проєктів на рівні університетів та наукових установ. Кращі із них скерують на подальшу експертизу у МОН. Свій робочий візит Лілія Гриневич розпочала із зустрічі з івано-франківськими освітянами. Побувала на презентації Центру інноваційних освітніх технологій. У Прикарпатському національному університеті. Його, розповідають працівники вишу, започаткували в рамках проекту «MoPED». Він спрямований на модернізацію педагогічної вищої освіти. З використанням інноваційних методів викладання. Це саме той курс, який взяло профільне Міністерство, відзначила Лілія Гриневич.

Один із напрямків реформи – підвищення якості природничо-математичної освіти. На це з держбюджету виділили понад 13 мільйонів гривень. Між тим, в останні роки Міносвіти збільшило капіталовкладення в українські університети. Окрім видатків на енергозбереження та проведення капітальних ремонтів, запровадило практику інвестиційних проєктів. І цим уже скористався Прикарпатський національний університет.

В рамках робочого візиту на Прикарпаття Ліллія Гриневич відвідала також Долинський академічний гуманітарний ліцей. А ще Вище професійне училище у Калуші.

Детальніше у відеоматеріалі: https://www.youtube.com/watch?v=HU46yH7DEwI