В університет завітали наші партнери з Китаю

27-28 серпня в університеті з робочим візитом перебувала делегація Ланьчжоуського університету (Китайська Народна Республіка) на чолі з заступником директора Інституту з досліджень Центральної Азії, професором Ванг Цзінго.

Під час відвідин відбулася зустріч китайських колег з проректором з науково-педагогічної роботи Прикарпатського університету Сергієм Шариним. У ній також взяли участь науковці університету. У ході розмови проректор презентував гостям з Піднебесної наукові та освітні досягнення Прикарпатського національного університету. Він звернув увагу, зокрема, на напрями підготовки студентів, безкоштовні магістерські програми подвійних дипломів, діяльність Наукового парку, розповів про наукові школи та реалізацію проектів в рамках програм Європейського Союзу Erasmus+ та Tempus. У контексті міжнародної діяльності нашого університету проректор Сергій Шарин акцентував увагу на партнерстві з закладами вищої освіти різних країн світу, участі Прикарпатського університету в міжнародних асоціаціях, консорціумах, освітніх спільнотах. Зокрема, підкреслив членство в міжнародній університетській спільноті “Один пояс – один шлях” (“Великий шовковий шлях”) та співпрацю з закладами вищої освіти Китаю – Інститутом політології та міжнародних відносин Ланьчжоуського університету та Тяншунським університетом, Центральною Академією образотворчого мистецтва. Проректор також розповів китайським колегам про найбільші міжнародні проекти, над якими сьогодні працює Прикарпатський національний університет – проект з відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван та створення міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі.   

Своєю чергою заступник директор Інституту з досліджень Центральної Азії, професор Ванг Цзінго висловив зацікавленість у розширенні партнерської співпраці з Прикарпатським національним університетом та залученні китайських колег до міжнародних проектів. В контексті останнього він, зокрема, звернув увагу на Міжнародний науковий центр “Обсерваторія”.  Професор Ванг Цзінго також запропонував співпрацю щодо обміну викладачами, студентами. 

У рамках програми візиту делегація Ланьчжоуського університету побувала у науково-дослідних лабораторіях фізико-технічного факультету та факультету природничих наук.  Науковці нашого університету розповіли колегам про проекти та дослідження, над якими працюють.   

  • Візит китайської делегації