«European projects lab for NGOs» від Представництва ЄС в Україні

4 вересня 2019 року в рамках візиту Представництва ЄС до Івано-Франківської області на базі Інформаційного центру ЄС Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника відбувся тренінг «European projects lab for NGOs» для представників громадських організацій Прикарпаття.

У вітальному слові проректор із наукової роботи Валентина Якубів наголосила, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника активно займається проектною діяльністю та бере участь у програмах Європейського Союзу. Університет має 12 програм подвійних дипломів із європейськими закладами вищої освіти, проводить проекти по програмі Erasmus+ та долучається до інших освітніх ініціатив ЄС.

Під час тренінгу «European projects lab for NGOs» громадські організації презентували власні проекти та отримали фахову оцінку ініціатив і рекомендації щодо їхнього вдосконалення. Зокрема, було презентовано проект в сфері інклюзивної освіти, екологічну ініціативу щодо контролю якості повітря, проект школи історичної пам’яті та комплексну стратегію культурного розвитку Івано-Франківська.

Також для представників 50 громадських організацій було проведено антитренінг «Як НЕ отримати грант від донора», на якому представники неурядових організацій в режимі реверсивного мозкового штурму дізналися, що саме не варто робити, аби отримати грантову підтримку від ЄС. Тренером виступив керівник проектів ГО «Інститут соціальної політики регіону» Олег Кулініч, який розповів про найпоширеніші помилки при подачі грантових заявок.