Студентська команда університету бере участь у молодіжних зборах баскетболістів в м.Лін’яно Саббядоро (Італія)

Прикарпатський національний університет бере активну участь у проектах програми Європейського Союзу ERASMUS+, яка підтримує міжнародну співпрацю, партнерство, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту. Зокрема, група студентів факультету університету у супроводі викладачів в рамках молодіжного обміну між університетськими баскетбольними командами по проекту Youth exchanges ERASMUS+, Eu T@P-in “European Training @ Pineta” зараз перебуває на тижневих зборах молодих баскетболістів в м.Лін’яно Саббядоро (Італія).

Організатором студентських зустрічей виступила Асоціація соціального та культурного просування KLARIS (Удіне, Італія). Нашими партнерами в проекті стали спортивний центр університету Удіне (Удіне, Італія) та спортивний клуб Гірничо-Металургійної Академії (AGH) (Краків,Польща).

У рамках програми зустрічей молодих баскетболістів команди університетів-партнерів проходять тематичне навчання, заняття в гуртках, проводять наочні презентації та беруть участь у різних видах спортивних заходів ( баскетбольні матчі, заняття в спортивних секціях).

Як зазначає ректор університету, професор Ігор Цепенда, такі молодіжні проекти є ефективною формою розвитку міжнародного співробітництва між закладами вищої освіти різних країн і університет надалі всіляко сприятиме реалізації таких студентських проектів.