Майбутні журналісти побували на Форумі видавців у Львові

21 вересня студенти II та III курсів кафедри журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету  разом зі своєю викладачкою, організаторкою поїздки Галиною Пристай відвідали 26-ий Книжковий форум видавців у Львові.

Форум об’єднав 300 видавництв та дав можливість відвідувачам ознайомитись не тільки із вже відомими роботами, але і одними з перших побачити близько двох тисяч новинок. Окрім тон книг, щохвилини відбувалися презентації, майстер-класи, автограф-сесії, дискусії тощо. 

Особливо актуальною поїздка була для третього курсу, які в поточному навчальному році в рамках дисципліни «Видавничий менеджмент» створюють власну книгу про журналістів Івано-Франківщини.

“На такому Форумі я вперше. Мене вразили масштаби та організація: сумувати нам не довелося. Усюди можна було придбати книгу на будь-який смак, а опісля поспілкуватися з улюбленим письменником. Незважаючи на те, що ми були лише один день, впевнено можу сказати: я не пошкодувала, що поїхала, адже дізналася багато корисного. Такі виїзні навчання згуртовують студентів і викладачів, дають змогу цікаво та пізнавально провести свій вільний час”, – поділилася враженнями студентка Ілона Шевченко.

Як зазначила організаторка поїздки Галина Пристай для майбутніх журналістів така поїздка, передусім, була повчальною. “Студенти ознайомилися з надзвичайно цікавим форматом книжкового ярмарку 26 Форуму видавців. Власне, з друкованою продукцією 300-т видавництв, побували на 10 автограф-сесіях відомих письменників, поспілкувалися з головним редактором газети “День”Ларисою Івшиною. Також побували, зокрема, на презентаційній дискусії Оксани Забужко і Марка Роберта Стеха та презентації роману Василя Шкляра, “Характерник”. Таким чином, майбутні журналісти засвоїли матеріал лекційних занять з видавничої справи, ознайомилися із книжковою продукцією, мали можливість наочно побачити те, що раніше не було для них знайомим. Вважаю, що такий системний підхід до навчального процесу є дієвим і потрібним”, – зазначила асистентка кафедри журналістики, кандидатка наук з соціальних комунікацій Галина Пристай.

  • Студенти-журналісти побували на Форумі видавців у Львові