Очільниця АГЕНТІВ ЗМІН отримала срібну відзнаку у Верховній Раді України

Ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда від імені всього колективу привітав доцентку кафедри фінансів, кандидатку економічних наук, докторантку Світлану Кропельницьку із отриманням нею срібної відзнаки у номінації «ОСВІТА» у конкурсі «Кращі ініціативи жінок України для демократичного розвитку місцевих громад». Нагородження відбулося 27 вересня у Верховній Раді України. Цей конкурс вже другий рік поспіль проводить Європейська асамблея жінок-депутаток за підтримки Міжнародної Амбасади Жінок-підприємниць, Представництва ЄС в Україні, Представництва Ради Європи в Україні, Асоціації міст України, Саміту Книги.

У заході в українському парламенті взяли участь як учасниці конкурсу, яких цього року було 135, так і 24 переможниці у різних номінаціях з різних регіонів України та почесні гості. Зокрема, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маазікас, радник із питань демократичного врядування стратегічної групи ПРООН Маркус Бранд, який і вручив нагороду нашій номінантці та народні депутати України.

В інтерв’ю ЗМІ під час урочистостей директорка Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН Прикарпатського національного університету Світлана Кропельницька підкреслила: «Я щаслива від того, що Європейська асамблея жінок-депутатів разом з партнерами конкурсу високо оцінили нашу проектну ініціативу для демократичного розвитку місцевих громад нашого регіону і сьогодні я маю честь представляти у ВРУ не тільки один з найпотужніших університетів Західного регіону й України загалом, а водночас – сучасний освітній, науковий, інноваційний заклад, мозковий центр реформ, що активно підтримує і бере безпосередню участь у впровадженні реформ євроінтеграції в Україні, поєднуючи завдяки проектному підходу, одночасно дві з них  – освіти та децентралізації».

За підтримки керівництвом університету цієї ініціативи, сформованих у нашому навчальному закладі умов та грантових коштів ЄС, створений унікальний майданчик, де будується міцне партнерство освіти і науки, державної, місцевої влади та органів місцевого самоврядування новостворених ОТГ, бізнесу і інституцій громадянського суспільства.

Центр АГЕНТИ ЗМІН – це унікальна інноваційна платформа для комерціалізації наукових розробок через проектний підхід, для підготовки кадрів з управління проектами через систему дуальної освіти, середовище впровадження інноваційних інструментів комунікації, що дозволяють залучити до співпраці якомога більше зацікавлених у розвитку своїх територій представників ОМС, фахівців різних сфер і галузей.

АГЕНТИ ЗМІН Прикарпатського – це кропітка праця потужної команди менеджменту і фахівців, що втілюють сміливі мрії задля творення Європейського майбутнього!

Довідково. В умовах реалізації реформ євроінтеграції та децентралізації більшість регіонів України зіткнулись з проблемою відсутнього або недостатнього постійно функціонуючого інституційного та кваліфікованого кадрового забезпечення реалізації регіональної політики та управління регіональним розвитком з врахуванням проектного підходу.

Прикарпатський університет запропонував органам місцевого самоврядування в Івано-Франківській області вирішити цю проблему через створення Проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні з бренд-назвою «Агенти змін» (далі – Центр). Ідея створення Центру зародилась ще наприкінці 2016 року під час формування Регіональної експертної спільноти Всеукраїнської мережі фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ в Івано-Франківській області, координаторкою якої було обрано доцентку кафедри фінансів економічного факультету університету, ініціаторку даної проектної пропозиції Світлану Кропельницьку.

Згодом ідея перетворилась у проект «Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні», який за програмою «Інноваційна економіка та інвестиції» став переможцем. Конкурс з відбору проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, проводило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (тепер – Міністерство розвитку громад і територій України. – прим. авт.).

Детальніше про нас:

http://agentyzmin.pnu.edu.ua/ua

https://www.facebook.com/agentyzminpnu/