Запитай себе: “За що він загинув?”

2 жовтня 2019 року студенту філософського факультету, Герою Небесної Сотні, Герою України Роману Гурику мало б виповнитися 25 років. За що загинув наш студент і всі інші? Чи відбуваються у країні реформи та чи будуємо ми нову європейську країну? Адже саме цього хотіли загиблі хлопці. Варто про це пам’ятати. Варто давати чесні відповіді самим собі на ці питання. І не тільки у дні пам’яті. Щоденно…

Сьогодні біля Обеліску студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, відбулося віче з вшанування пам’яті Романа. Участь у ньому взяли ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, викладачі та студенти, мати Романа Ірина Гурик, дідусь і бабуся Романа Наталя та Мирослав Базилько, представники ЗМІ.

«Ідея, за яку боровся мій син, ще живе. Ще є однодумці, тому ми Україну так просто не здамо. Надто великою ціною це все дається. Я вам усім бажаю любити Україну до скону. Любити те дороге і рідне, за яке ви, не задумуючись, віддали би своє життя », – звернулася до учасників віче мати Романа, Ірина Гурик. 

«Те, що зробив Роман і його побратими ми сьогодні тільки починаємо усвідомлювати. Але велике завжди бачиться на віддалі. І цих п’ять років це ще не час оцінки того, що було ними зроблено. Що стосується Романа то він був особистістю, яка думала про майбутнє, думала про те, як сформувати світ, який формувався навколо нього,  більш теплішим, більш зрозумілішим, більш людяним. І те, що він зробив, це був певною мірою наслідок його життєвої позиції», – зазначив у своєму виступі ректор університету Ігор Цепенда.

«Для мене велика честь навчатися в Прикарпатському університеті, де свого часу здобував освіту Герой Небесної Сотні Роман Гурик. В очах нашого студенства Роман – це уособлення героїзму як способу життя. Адже він робив все для того, щоб було добре не лише йому, а й усім українцям», – сказала голова студентського сенату філософського факультету Марія Старчоус.

Присутні вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика хвилиною мовчання. Студенти філософського факультету поклали квіти до пам’ятного Обеліску.

  • Віче з вшанування пам'яті Романа Гурика