Творча зустріч з Богданом Томенчуком

3 жовтня студенти та викладачі Прикарпатського університету, а також усі охочі, мали нагоду відвідати літературний бранч із поетом та освітянином, випускником Прикарпатського університету, директором Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богданом Томенчуком, автором 8 поетичних книг.

Вітальним словом розпочав зустріч ректор університету, професор Ігор Цепенда. Він високо оцінив талант поета, а також наголосив на важливості звучання ліричного слова та розмови з митцем.

Богдан Томенчук розповів про свою першу збірку, яка так і не побачила світ: «Вона повинна була називатися «Координати болю», але в рецензії на рукопис було зазначено, що болю в Радянському Союзі не могло бути, також недоліком збірки була відсутність лірики на тему комуністичної партії та її вождів». Також Богдан Томенчук поділився спогадами про свої студентські роки. Присутні запитували про те, як і коли поету пишеться найкраще, чи є у планах видання наступної книги, просили описати ті відчуття, коли у руках тримаєш свою, щойно видану книгу.

«Це таке відчуття, немов ти тримаєш щойно народжене дитя, яке ще не торкалося крижми», – зізнався поет.  І звісно, було авторське читання поезії: прозвучала любовна, патріотична, філософська лірика. Також Богдан Томенчук читав поезії «на замовлення», адже в авдиторії було чимало шанувальників його творчості, які просили автора прочитати ту чи іншу улюблену поезію.

На завершення Богдан Томенчук запропонував студентам, хто захоче, написати йому у месенджер кодове слово «бранч», а він у відповідь надішле одну зі своїх поезій. 

Захід відбувся за ініціативи кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету та сприяння ректорату. Модераторкою творчої зустрічі виступила професорка кафедри педагогіки початкової освіти, докторка філологічних наук, письменниця Ольга Деркачова.

  • Творча зустріч з Богданом Томенчуком