Фестиваль STEM-освіти

Фестиваль STEM-освіти пройшов у нашому місті. Організував та провів захід Центр освітніх інновацій м. Івано-Франківська. Учасниками фестивалю також стали дівчата STEM філії  Прикарпатського національного університету, викладачі та студенти факультету природничих наук, фізико-технічного факультету та факультету математики та інформатики. Учасники ділилися власною мотивацією в обранні професії науковця, історіями свого успіху та доводили, що наука – це цікаво, захоплююче та перспективно.

Зокрема, під час фестивалю доцент кафедри хімії середовища та хімічної освіти факультету природничих наук нашого університету, методист Центру освітніх інновацій, кандидат хімічних наук Лілія Мідак розповіла про реалізацію STEM-освіти у позашкільних закладах освіти.  Керівник філіалу «STEM-дівчата» у Прикарпатському національному університеті, доцент кафедри хімії середовища та хімічної освіти факультету природничих наук, кандидат хімічних наук Анна Луцась звернула увагу учасників фестивалю на STEM-освіту у закладах вищої освіти. 

На фестиваль STEM-освіти Прикарпатський національний університет був представлений рядом локацій:   «Біохімія та біотехнології» (кафедра біохімії та біотехнології); «STEM-орієнтований підхід до вивчення географії» (кафедра географії та природознавства); «Агрономія: професії майбут-нього» (кафедра агрохімії та грунтознавства); «Віртуальна та реальна хімічні лабораторії» та «3D-технології як сучасний тренд STEM-освіти» (кафедра хімії середовища та хімічної освіти); «STEM-орієнтований підхід до вивчення біології» (кафедра біології та екології); «STEM-орієнтований підхід до вивчення анатомії» (кафедра анатомії та фізіології людини та тварини); «Можливості цифрового класу. Он-лайн дошка в навчальному процесі» ( факультет математики та інформатики); «Цифрові інструменти у фізичному експерименті як засіб реалізації STEM-освіти» (фізико-технічний факультет).