Акція «Запали свічку пам’яті»: студенти та викладачі вшанували пам’ять жертв голодоморів

20 листопада в Меморіальному сквері Івано-Франківська відбулася акція «Запали свічку пам’яті». Вже тринадцятий рік поспіль її організатором виступає факультет туризму. Захід приурочили Дню пам’яті жертв голодоморів.  Участь в акції взяли декан факультету туризму, професор Володимир Великочий, викладачі та студенти факультету та інших структурних підрозділів університету, представники ЗМІ та небайдужі івано-франківці.

“Студенти, навчаючись в нашому університеті, не лише здобувають знання, професійні вміння та навички, а й формуються як особистості. В структурі цінностей повинна бути історична пам’ять і повага до свого минулого. То за ініціативи наших студентів ми щорічно проводимо акцію, вшановуючи пам’ять жертв голодоморів, пам’ять наших Героїв, які загинули за незалежність рідної країни”, – зазначив Володимир Великочий.

Захід розпочався поминальною ходою учасників від пам’ятника Івану Франку до каплиці в Меморіальному сквері. Тут о.Ігор відслужив поминальну панахиду за невинно убієнними, закатованими голодною смертю українцями.

З короткою промовою перед учасниками акції виступив декан факультету туризму, професор Володимир Великочий. Він відзначив, що в історії ХХ-го століття Голодомор 1932–33 років в Україні посідає особливе місце, оскільки він був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а цілеспрямовано застосований тоталітарною владою на винищення українського селянства.

Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв геноциду українського народу. На завершення заходу всі запалили свічки. 

  • Щорічна акція "Запали свічку пам'яті"