Випускникам кафедри військової підготовки вручили погони

Напередодні Дня Збройних Сил України у Прикарпатському національному університеті відбулися урочистості з нагоди вручення погонів первинного військового звання «молодший лейтенант запасу» цьогорічним випускникам кафедри військової підготовки університету.

У святковому заході взяли участь ректор університету Ігор Цепенда, проректор з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку Ярослав Шинкарук, військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату Володимир Ярмошук, начальник управління з питань НС, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло, начальник Головного управління Національної поліції в області Володимир Голубош, начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, викладачі й студенти кафедри військової підготовки та структурних підрозділів університету.

«Сьогоднішнє свято є особливим для всіх нас, для нашого університету. Адже ми були в числі тих вітчизняних закладів вищої освіти, яким Міністерство оборони довірило в нових складних умовах формування незалежності України розпочати підготовку офіцерів запасу. Це дійсно велика відповідальність. Варто зазначити, що наша кафедра військової підготовки є особливою, оскільки намагається поєднати досвід спеціальності, на якій навчається студент в університеті, з новою військовою спеціальністю», – зазначив у вітальному виступі ректор університету Ігор Цепенда.

Учасників святкового заходу також привітав військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату Володимир Ярмошук. Він побажав випускникам кафедри військової підготовки успіхів у подальшій службі на благо рідної вітчизни та запропонував вступати на службу в підрозділи Збройних сил.

Перед присутніми також виступили начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло, представник ООС Роман Бойко, випускниця кафедри військової підготовки, молодший лейтенант запасу Юлія Андрусишин.

По завершенні привітальних виступів та вшанування хвилиною мовчання пам’яті героїв, які загинули у боротьбі за Україну, ректор університету Ігор Цепенда та військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату Володимир Ярмошук вручили погони випускникам кафедри військової підготовки. Відповідно до наказу міністра оборони України первинне військове звання «молодший лейтенант запасу» присвоєне 69-ти випускникам.  Варто зазначити, що це вже другий випуск кафедри військової підготовки.

Також ректор університету Ігор Цепенда відзначив грамотами кращих студентів-другокурсників кафедри військової підготовки за їх високі показники у навчанні та сумлінне виконання обов’язків.

Завершив урочистості святковий концерт.