Свято «Catherinettes» на факультеті іноземних мов

Днями на факультеті іноземних мов відбулося вже традиційне свято «Catherinettes», тобто Катеринки. Це свято поєднує французьке свято незаміжніх дівчат і українське – Святої Катерини.

Учасниками дійства стали студенти 1-4 курсів та магістри спеціальності “Французька філологія”. У виступі кожної групи було присутнє або слово «капелюх», або сам капелюх. Все тому, що у Франції незаміжні дівчата 25 листопада готують капелюшки, поєднуючи два символічні кольори: зелений і жовтий в честь Св. Катерини, яка є їхньою покровителькою.

Кожна студентська група презентувала власне бачення цього свята. Були і танці, і пісні у різних жанрах (від дитячих пісеньок до репу) та театралізовані виступи. 

Завершальним етапом свята стало дефіле капелюшків, найкращі з яких були відзначені солодкими подарунками. Перше місце серед конкурсантів зайняла група студентів 3-го курсу за оригінальний капелюшок у стилі luxury Vogue та незабутній танець. Другими були другокурсники з  оригінальною презентацію свята. Третє місце посіли студенти-першокурсники, які представили оригінальний капелюшок.

Решту учасників не залишились без уваги і були відзначені у різних номінаціях. А магістранти приготували на свято солодкі тістечка у вигляді капелюшків та пригостили учасників заходу.