Засідання координаційного комітету проекту PIMReC

У Варшаві відбулося засідання координаційного комітету партнерів проекту PIMReC “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру”, який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. Про це повідомляє сайт БІЛИЙ СЛОН.

У зустрічі взяли участь представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на чолі з ректором Ігорем Цепендою та проректором Ярославом Шинкаруком, Управління ДСНС України в Івано-Франківській області на чолі з начальником Володимиром Чернецьким, Бещадської добровільної групи гірського порятунку (GOPR) та Варшавського університету на чолі з директором Студій Східної Європи Яном Маліцьким, спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», підрядників, які виконуватимуть будівельні та інші роботи в Обсерваторії.

Партнери звітувалися про хід проекту, презентували його механізми. Було розглянуто питання електропостачання, водопостачання та каналізації обє’кту, системи опалення. Обговорено програму природоохоронних робіт на горі Піп Іван, систему лісової пожежної безпеки у Східних Карпатах, підвищення туристичної привабливості Івано-Франківської області.

Також партнери дали оцінку виконаним заходам, перешкодам та затримкам виконання проекту та домовилися про шляхи вирішення) проблем. Зокрема, було заслухано та затверджено окремі фінансові питання проекту PIMReC (підготовку річного звіту, тендерів, аудит).