Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу учнівських проектів з прикладного програмування імені професора Павла Федорука

21 грудня в університеті   відбулося урочисте відкриття фінального етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських проектів з прикладного програмування імені професора Павла Федорука. Учасників заходу привітали проректор з науково-педагогічної роботи Шарин Сергій Володимирович, сім’я Павла Федорука, члени оргкомітету та партнери конкурсу.

У конкурсі взяли участь учні з багатьох міст України. Конкурс проходить за ініціативи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на знак вшанування відомого українського науковця-кібернетика, доктора технічних наук, професора, проректора з наукової роботи Прикарпатського 
університету  Павла Федорука.

Учасники змагалися в трьох номінаціях – “Веб-Юніор”, “Веб-Майстер” та “Програміст”. Цього року на конкурс було подано 100 учнівських робіт, з яких журі відібрало 18 найкращих проектів. Фінал проходив у формі очної конференції, де учасники конкурсу у відкритій дискусії представили та захистили свої проекти.
Членами журі виступили профільні науковці та професійні інженери-програмісти нашого університету, провідних IT-компаній та інших установ.

За результатами Всеукраїнського конкурсу учнівських проектів з прикладного програмування імені професора Павла Федорука переможцями стали: в номінації “Веб-Юніор” – Васильчук Назарій (CШ № 1, м. Івано-Франківськ); номінації “Веб-Майстер” – Врюкало Володимир (спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням №1); номінації “Програміст”- Березін Євгеній (СШ № 5, м. Івано-Франківськ).

Переможці та учасники отримали дипломи, грамоти, цінні призи та подарунки від спонсорів конкурсу, зокрема, Інтернет провайдера “Ютім”, Курси іноземних мов “YOLO” та призи від сім’ї Павла Федорука.