Круглий стіл «Розбудова системи забезпечення якості освіти: регіональний аспект»

У Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського університету відбувся круглий стіл «Розбудова системи забезпечення якості освіти: регіональний аспект». В його роботі взяли участь представники Державної служби якості освіти України, сертифіковані учителі закладів загальної середньої освіти та експерти, які здійснюють сертифікацію.

З вітальним словом перед освітянами міста Івано-Франківська та області виступили голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, директор департаменту акредитації та моніторингу Державної служби якості освіти України Іван Юрійчук, директор Івано-Франківського регіонального  центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук та начальник управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області Галина Микитюк.

У своєму виступі Руслан Гурак наголосив на важливості сертифікації педагогічних працівників, пояснив різницю між сертифікацією й атестацією та зауважив, що це не тотожні поняття і не можуть заміняти одне одного.

Своєю чергою Іван Юрійчук та Богдан Томенчук акцентували увагу на особливості сертифікації педагогічних працівників у 2020 році. Галина Микитюк окреслила перспективи розбудови системи забезпечення якості освіти в Івано-Франківській області.

Напрацювання пропозицій щодо удосконалення методики та інструментарію вивчення практичного досвіду учасників сертифікації здійснювалися під час інтерактивної взаємодії та роботи в групах. Практичну частину заходу модерували Любов Касіян, заступник начальника управління, начальник відділу інституційного аудиту; Ігор Тепчук, начальник відділу моніторингу та позапланового контролю закладів освіти; Світлана Кобилянська,  завідувач сектору взаємодії з органами місцевого самоврядування; Вікторія Бойчук, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту; Тетяна Тарас, завідувач сектору роботи з експертами; Сергій Клімковський, завідувач сектору інформаційно–організаційного забезпечення; Христина Олексюк, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту; Мар’яна Савойська, головний спеціаліст відділу моніторингу та позапланового контролю закладів освіти.