Урочиста академія на факультеті історії, політології і міжнародних відносин

2 березня відбулася урочиста академія на факультеті історії, політології і міжнародних відносин з нагоди 60-річного ювілею  доктора політичних наук, професора кафедри політичних інститутів та процесів, заслуженого працівника освіти України, відомого на Прикарпатті громадського діяча Сергія Дерев’янка. Модератором академії виступив завідувач кафедри політичних інститутів та процесів, професор Василь Марчук. 

На святковий захід завітали ректор університету, професор Ігор Цепенда, декан факультету історії, політології і міжнародних відносин, професор Микола Кугутяк, заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Ігор Гаврилюк, викладачі, аспіранти та студенти факультету.

У своїх привітаннях виступаючі високо оцінили значний внесок Сергія Мироновича в розвиток університету, вітчизняної науки та освіти. Ювіляр близько трьох десятків років присвятив рідній Альма-матер. Він став автором і співавтором близько півтори сотні наукових та навчально-методичних праць в царині політології, конституційного права, політичної історії України, історіографії та джерелознавства, окремі з яких опубліковані за кордоном. Під його науковим керівництвом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук захистили близько десятка молодих науковців. Усі бажали ювіляру подальших успіхів в науковій та громадській діяльності задля розвитку вітчизняної науки, освіти та рідного краю. 

Заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Ігор Гаврилюк вручив Сергію Дерев’янку відомчу грамоту за багаторічну натхненню працю та особистий вагомий внесок у розвиток науки та освіти.