Проєкти наших студентів-психологів стали переможцями весняної хвилі програми «Малі гранти Теплого Міста»

Відразу два проєкти студентів-психологів Прикарпатського національного університету перемогли серед 37 (!) заявок весняної хвилі програми «Малі гранти Теплого Міста»! Це соціальні проєкти – “Ігротерапія від Лікаря Свято” та “School of Mental Health”. Координаторка проєктів – Мирослава Кулеша-Любінець, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри загальної та клінічної психології філософського факультету, фахівчиня Проєктно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН.

Над створенням проєктів працювали студенти філософського факультету Христина Герасимів, Надія Лосяк, Діана Олійник, Олена Рубан, Марина Сербин. 

«Це справді велика несподіванка. Ми готували два проєкти, кожен з яких заслуговує на перемогу. Але не сподівалися такій удачі! – зазначає Мирослава Кулеша-Любінець. — Проєкт «Ігротерапія від Лікаря Свято» є продовженням п’ятирічної волонтерської діяльності студентів-психологів у дитячих лікувальних закладах міста. А родзинкою проєкту «School of Mental Health» є проведення інтерактивних занять, які допоможуть школярам та студентам університету більше дізнатися про техніки збереження та відновлення психічного здоров’я та психологічного благополуччя. У зв’язку з карантином повна реалізація проєктів переноситься, але за цей час плануємо підготувати усі необхідні матеріали».

“Ігротерапія від Лікаря Свято». Сума ґранта – 12 700 грн

Тематичний напрям: прогресивна освіта.

Завдяки методу ігротерапії покращиться психоемоційний стан хворих дітей, їх родичів (опікунів), які перебувають у стаціонарних відділеннях лікувального закладу, шляхом проведення терапевтичних ігор, як у груповій, так і в індивідуальній формі. Виховання в активної молоді міста милосердя, толерантності, співчуття до чужого горя, креативності, професійних навичок психолога.

“Школа ментального здоров’я (School of Mental Health)». Сума ґранта – 10 300 грн

Тематичний напрям: прогресивна освіта.

Проведення інтерактивних занять, які допоможуть школярам та студентам розпізнавати та знижувати психоемоційне напруження, підвищувати рівень стресостійкості та здатність критично мислити (задля профілактики суїцидів серед дітей та молоді Івано-Франківська).

Варто зазначити, що на весняну хвилю ґрантової програми, яка тривала з 27 січня — 27 лютого, подалася рекордна кількість проєктів — 37. У шорт-лист «Малих Ґрантів» увійшло 17 команд, а після співбесіди з незалежною комісією було відібрано 5 команд-переможців. Загальний бюджет хвилі склав 80 000 гривень.

За потреби консультаційної підтримки нагадуємо, що Ви можете зробити запити на сайті  – http://agentyzmin.pnu.edu.ua/ua/zapyt 

Переглянути матеріали та вебінари АГЕНТІВ ЗМІН можна тут:

https://www.youtube.com/channel/UCV662rEJvX8ekjWIxNO3DKA/featured

Науковці, викладачі, студенти та інші зацікавлені особи можуть також подати проектні пропозиції до БАЗИ ПОТЕНЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ Прикарпатського університету: 

https://forms.gle/EiDhVfWfBGSFPfGY9