У Прикарпатському університеті відбулася найбільша наукова онлайн-конференція

6-8 квітня в Прикарпатському університеті відбулася найбільша наукова онлайн-конференція, яка впродовж 3-х днів об’єднала у плідній дискусії 1500 науковців.

6 квітня відбулось дистанційне пленарне засідання за допомогою системи Webex Cisco (https://pu.webex.com/meet/pnu.conf), у якому взяло участь 635 викладачів університету з усіх структурних підрозділів. Зі вступним словом виступив ректор університету Ігор Цепенда. Далі відбулося обговорення доповідей «Художньо-естетична парадигма сучасної української прози для дітей та юнацтва» докторки філологічних наук, доцентки Тетяни Качак та «Актуальні суперечності соціально-педагогічної підтримки материнства й дитинства в незалежній Україні» докторки педагогічних наук, доцентки Вікторії Стинської. 

Впродовж 7 та 8 квітня пройшли дистанційні секційні засідання  у навчальних підрозділах  за допомогою системи Webex Cisco (https://pu.webex.com/meet/pnu.conf), у яких взяло участь 866 науковців університету.   

7 квітня відбулось 7 секційних засідань, зокрема: доповіді і дискусії науковців економічного, педагогічного, філософського факультетів, а також факультетів іноземних мов, математики та інформатики, філології та туризму. Усього у 7 секційних  засіданнях взяло участь 382 учасники. В межах платформи Webex Cisco вони працювали в окремих конференціях.

8 квітня відбулось 8 секційних засідань, зокрема: доповіді і дискусії науковців фізико-технічного, природничого факультетів, а також факультету історії, політології і міжнародних відносин, факультету фізичного виховання і спорту, інститутів післядипломної освіти та довузівської підготовки, навчально-наукового інституту мистецтв, Коломийського навчально-наукового інституту та навчально-наукового юридичного інституту. Усього у 8 секційних  засіданнях взяло участь 484 учасники. В межах платформи Webex Cisco вони працювали в окремих конференціях.

На основі виступів викладачів, аспірантів та студентів на секційних засіданнях буде видано 2 збірники матеріалів конференцій (pdf):студентський збірник наукових праць «Еврика»; збірник матеріалів тез конференції викладачів, докторантів та аспірантів.