Всесвітня туристична організація (UNWTO) запрошує Прикарпатський до співпраці

Всесвітня туристична організація (UNWTO) офіційно висловила намір співпрацювати з факультетом туризму Прикарпатського університету в напрямку розвитку туристичної освіти. Про це йдеться у відповідному листі регіональної представниці від Європи в UNWTO Александри Пріанте до декана факультету туризму, професора Володимира Великочого.

Всесвітня туристична організація, зокрема, висловила ряд пропозицій щодо участі факультету туризму з надання безкоштовного доступу до напрацювань фахівців факультету в рамках тематичних курсів та навчальних програм з питань туризму. Зі свого боку UNWTO надасть можливість безкоштовного розміщення на  їх інтернет-платформі  освітніх та наукових напрацювань викладачів факультету туризму, проведення тематичних вебінарів та тренінгів для обміну досвідом з метою запровадження найефективніших підходів у системі туристичної освіти.

«На нашу думку така співпраця з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, факультетом туризму дасть можливість створити відповідні умови для того, щоб у швидкому майбутньому всі бажаючі навчилися працювати в туризмі, а значить – отримали робочі місця», – зазначила в листі регіональна представниця від Європи в UNWTO Александра Пріанте.

“Звернення до факультету туризму Прикарпатського університету  високого представництва впливової міжнародної організації, яка займається розвитком світового туризму, є визнанням системної і серйозної роботи університету з використанням новітніх технологій, зокрема, в галузі туризму, – каже ректор, професор Ігор Цепенда. – Ще з 2010 року завдяки участі університету в одному з найбільших європейських проєктів програми “TEMPUS” створено власну систему дистанційного навчання D-Lern. Всі навчальні дисципліни освітніх програм, за якими ведеться навчальний процес на наших кафедрах, сьогодні забезпечені такими он-лайн курсами. Тому і дистанційне навчання в сьогоднішніх умовах карантину для нас – справа хоч і не проста, але звична. А починалося все з курсів туристичних дисциплін”.

 «Співпраця з Всесвітньою організацією туризму для нас це, з одного боку висока оцінка нашої 17-річної діяльності на міжнародному рівні, а з другого боку – це велика довіра та нові виклики для нашого колективу», – наголосив декан факультету туризму Володимир Великочий.

Професор Володимир Великочий також розповів, що за період 17-річної діяльності факультет підготував понад чотири з половиною тисячі фахівців туристичної галузі, які сьогодні успішно працюють в різних регіонах України та за її межами ( в країнах Східної Європи, Франції, Великобританії, Німеччині, Марокко, Іспанії, Португалії, США, Канаді, Бразилії, на Мальдівських островах), а також працюють в туристичному круїзному бізнесі, на авіалініях провідних авіаперевізників світу, в туристичних комплексах країн Близького Сходу та арабського світу. Головне – ніхто не залишився без роботи. Переважна частина створила власний бізнес, можливо навіть і не туристичного спрямування. Але випускники факультету, зазначає Володимир Великочий, знаходять собі місце в цьому складному житті, створюють робочі місця як для себе, так і для інших. А значить – умови для гідного існування. На думку декана факультету туризму, професора Володимира Великочого не останню роль в цьому відіграють щорічні стажування студентів факультету в таких країнах, як Австрія, Словаччина, Туреччина, Греція, Кіпр, Болгарія, Польща, Іспанія, Хорватія, США, Канада та інших.

“Саме тому і звертаються до нас впливові міжнародні структури, адже ми можемо і маємо чим поділитися зі світом”, – зазначає Володимир Великочий.

Letter to Vasyl Stefanyk Precarpathian National University (Ukraine)