Alma mater – 80!

Дорогі викладачі, студенти, аспіранти, докторанти, працівники, ветерани та випускники Прикарпатського національного університету!

Вітаємо вас із Днем університету – святом, яке щорічно об’єднує нас шаною до славетного минулого нашої легендарної Альма-матер і спільною справою, спрямованою на розбудову університету та рідної України.

Сьогодні, 14 травня, у день народження відомого українського письменника, громадського діяча і політика Василя Стефаника, ім’я якого носить університет, ми відзначаємо 80-річчя з дня заснування нашого закладу вищої освіти.

Прикарпатський національний університет в усі часи був і нині є тим середовищем, де праця та зусилля багатьох поколінь викладачів і науковців, студентів і випускників формували передумови й утверджували Україну як європейську державу.

За ці 80 років наш університет став потужним науковим і освітнім центром. Впродовж багатьох десятиліть ми формували не тільки соціально-економічний розвиток нашого краю, і Івано-Франківська, а найважливіше – плекали духовність і примножували її. Саме це є головною місією класичних університетів, в десятку найкращих з яких в Україні входить Прикарпатський університет. У часи незалежності наш колектив беззаперечно обрав європейську стратегію розвитку, налагоджуючи і поглиблюючи зв’язки з вищими навчальними закладами Європейського Союзу, США, Китаю, Туреччини та інших країн світу. Саме це забезпечує використання європейського досвіду для підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Гордістю Прикарпатського університету завжди були і є студенти, котрі доводять, що немає значення в якому місті ти навчаєшся, а має значення в якому університеті ти здобуваєш знання. Наші студенти неодноразово показували, що вони є кращими в країні у робототехніці, біохімії, в знаннях рідної мови, історії та багатьох інших напрямках, досягали високих спортивних висот на всеукраїнському та світовому рівнях. І все це завдяки тому, що ми маємо високопрофесійних викладачів, які впродовж усього часу віддають знання своїм учням.

У всі часи в університеті були зосереджені найкращі наукові сили, які відкривали молодим людям таємниці фундаментальних знань, генерували новаторські ідеї. Щира вдячність професорсько-викладацькому складу університету, нашим ветеранам за вашу натхненну працю, самовіддане служіння обраній справі навчання й виховання молодого покоління українців.

Прикарпатський університет пишається своїми випускниками, котрі стали видатними педагогами, талановитими вченими, відомими політиками, дипломатами, культурними та громадськими діячами, високотитулованими спортсменами, які своєю працею, науковими та спортивними досягненнями прославили і прославляють рідну Альма-матер на всю Україну та світ.

Студенти та викладачі Прикарпатського університету завжди захищали духовні й державотворчі прагнення українського народу. І сьогодні, часто й ціною власного життя, демонструючи мужність, відвагу та жертовність.

Представники академічної спільноти університету і далі беруть активну участь у найважливіших суспільно-політичних процесах нашої країни, громадській та волонтерській роботі.

Ми глибоко переконані, що завдяки гармонійному і нерозривному поєднанню освіти й науки наш університет і надалі займатиме гідне місце не тільки на теренах України, а й у світовій спільноті.

З нагоди ювілею бажаємо усім родинного щастя, добра, натхненного наукового і творчого пошуку, успіхів у всіх добрих справах і починаннях, любові до обраної професії, плідної праці на благо розвитку Прикарпатського університету та рідної України!

Vivat Academia! Vivant professores!

 

Ректорат