Онлайн-марафон «80 років ПНУ. Святкуємо разом!». 2 частина

Друга частина онлайн-марафону «80 років ПНУ. Святкуємо разом!» продовжилася привітаннями випускників Прикарпатського.

Зі словами вітання та побажання на адресу особисто ректора університету Ігоря Цепенди, професорсько-викладацького складу, студентів та працівників рідної Альма-матер звернувся випускник, нині відомий український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Словенія Михайло Бродович. Він, зокрема, зазначив, що Прикарпатський університет є яскравим прикладом європейської інтеграції в галузі освіти і науки, привітав усіх з 80-річним ювілеєм з дня заснування закладу вищої освіти та побажав університетові в своїй діяльності і надалі в пріоритеті працювати над формуванням нової генерації з стратегічним баченням європейської перспективи.

Далі до ювілейних привітань доєдналися колишні ректори університету. В аудіозаписі прозвучало вітання від ректора Івано-Франківського педагогічного інституту імені Василя Стефаника Олександра Андрійовича Устенка, українського вченого-економіста, політика, кандидата економічних наук, професора, академіка Академії інженерних наук України, Академії економічних наук України, дійсного члена Української академії економічної кібернетики. Він очолював колектив закладу впродовж 1967-1980 рр.. Свого часу саме Олександр Андрійович заклав багато цікавих ініціатив, починаючи від мистецьких і закінчуючи науковими школами, які стали доброю підвалиною для розбудови нашого закладу вищої освіти. За словами Олександра Устенка Прикарпатський університет вніс і надалі вносить величезний вклад в розбудову нашої держави.

Естафету ректорів університету підхопив ректор Івано-Франківського педагогічного інституту імені Василя Стефаника, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в 1986-2005 рр. Віталій Іванович Кононенко, український мовознавець, доктор філологічних наук, професор, академік НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України, повний кавалер ордену «За заслуги». Віталій Іванович зробив дуже багато для того, щоб провести надзвичайно складну трансформацію нашого закладу вищої освіти з Педагогічного інституту у класичний Університет. Під час вітального слова Віталій Іванович поздоровив колектив з 80-річним ювілеєм з дня заснування нашого закладу вищої освіти та побажав подальших спільних успіхів на благо розвитку Університету.

З привітаннями з нагоди ювілейного дня народження університету в аудіозаписі звернувся до колективу університету ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (2005 – 2012 рр.) Богдан Костянтинович Остафійчук, член кореспондент НАН України, професор, доктор фізико-математичних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки. Богдан Костянтинович свого часу доклала багато зусиль для становлення університету. Його досвід і сьогодні важливий для розвитку фізичної науки університету, зокрема.

Після привітань ректорів зі своїм музичним дарунком виступив вокальний ансамбль «Росинка». У їх виконанні прозвучала пісня «А я люблю Прикарпаття» на слова Миколи Карпенка, музику до якої написав Дмитро Циганков.

В ході святкового онлайн-марафону з вітаннями з нагоди 80-річчя Прикарпатського університету звернувся ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Євстахій Іванович Крижанівський, повний кавалер ордена «За заслуги», академік Національної академії наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук, професор. Він привітав колектив з ювілеєм,подякував за активну і плідну співпрацю та побажав подальших успіхів задля розвитку вітчизняної освіти і науки.

Завершилася друга частина святкового онлайн-марафону музичним дарунком від професора Прикарпатського університету, народного артиста України Михайла Кривеня та пісні «Мій Івано-Франківськ» у його виконанні. Автор слів пісні – Ярослав Дорошенко, музика Богдана Шиптура.