Стартував другий випуск книжки видавничого проєкту студентів-журналістів

Сьогодні, 4 червня, відбулася онлайн-презентація другого випуску книжки студентського видавничого проєкту «Поміж текстом: журналісти для журналістів». Захід приурочили професійному святу – Дню журналіста України. Нагадаємо, що проєкт стартував минулого року і був започаткований у рамках навчальних дисциплін «Видавничий менеджмент» та «Видавнича справа» з метою удосконалення вмінь студентів формувати, редагувати та укладати свої матеріали.

Авторка ідеї проєкту, упорядниця книжки, асистентка  кафедри журналістики, кандидатка наук з соціальних комунікацій Галина Пристай. Керівниця проєкту – кандидатка філологічних наук, професорка кафедри журналістики Ганна Марчук.

В онлайн-презентації взяли участь ректор університету Ігор Цепенда, викладачі кафедри журналістики, студенти, колеги-журналісти, які, власне, є героями видання та запрошені гості.

«Студентський видавничий проєкт – це добра ініціатива. Вона дає можливість, в першу чергу, нашим молодим журналістам, поспілкуватися з тими,  хто безпосередньо має можливість не тільки працювати в ЗМІ, але і має великий професійний досвід. Такі проєкти свідчать про те, що ми вже виходимо на зовсім інший рівень розвитку нашої журналістики. Адже наша молодь стає досвідченішою, професійнішою. Наші майбутні журналісти вміють володіти словом, вчаться пізнавати інтерв’юера і, в той же час, доносити його думки до суспільства. Тож, успіхів вам надалі задля розвитку проєкту», – сказав у вітальному слові ректор Ігор Цепенда.

Він також зазначив, що університет докладе певних зусиль, щоб студентське видання було не лише в електронній версії, а й в паперовому вигляді.

З вітальними словами під час онлайн-презентації також виступили професорка кафедри журналістики Ганна Марчук, викладачі кафедри, директор телерадіокомпанії «РАІ» Андрій Русиняк, заслужена журналістка України Надія Семенкович, прес-секретар університету Богдана Засідко. Вони підкреслили цікавість і актуальність студентського друкованого видання та побажали творчому колективу проєкту успіхів в реалізації нових ідей.

У виданні упорядковано та систематизовано 58 інтерв’ю, взяті студентами 3-го й 5-го курсів спеціальності “Журналістика” факультету філології Прикарпатського університету. Укладачами книги виступили студентки – Анастасія Бегей, Ольга Веркалець, Ірина Михальчук, Лілія Оленюк, Лілія Сегедин та Ілона Шевченко.

Книга містить п’ять розділів та адресована журналістам, викладачам, учням і студентам навчальних закладів, усім, кого цікавить медіа діяльність.