Університет провів «Олімпійський екомодуль»

5 червня з нагоди Всесвітнього дня довкілля віртуально пройшов «Олімпійський екомодуль». Його організаторами виступили Прикарпатський національний університет та Відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області. Захід відбувся в рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab та за допомогою хмарної платформи Cisco Webex Meetings .

Учасниками еко модуля стали ректор університету, голова ради Спортивної студентської спілки України в Івано-Франківській області Ігор Цепенда, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, заступник декана з наукової роботи факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського університету Богдан Лісовський, студенти. Також долучилися до такого соціально важливого заходу і олімпійці Прикарпаття – майстер спорту міжнародного класу України з легкої атлетики, учасниця трьох літніх Олімпійських ігор Тетяна Ляхович, заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, фіналістка ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін Дарія Згоба. 

Розпочався захід з вітальних слів організаторів, які висловили своє позитивне ставлення до проєкту, зазначаючи при цьому про його важливість в сучасному світі та роль у  вихованні і навчанні студентської і учнівської молоді.

 «Сьогоднішній наш захід – це черговий крок до заохочення студентів та учнівської молоді до реалізації проєкту OlympicLab, який поєднує екологію, спорт, рухливість, здоровий спосіб життя», – зазначив ректор Ігор Цепенда. 

Еко модуль пройшов у форматі тематичної лекції, яку провела доцентка кафедри біології та екології факультету природничих наук Прикарпатського університету, кандидатка біологічних наук Галина Мельниченко на тему “Екологічні проблеми сьогодення”. Науковиця розповіла студентам про основні шляхи забруднення нашого довкілля та про те, якими способами можна покращити атмосферу навколишнього середовища.