Випускники кафедри військової підготовки склали Присягу на вірність українському народові

Сьогодні, в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, наші студенти-випускники кафедри військової підготовки склали Присягу на вірність українському народові.  

В урочистостях взяли участь ректор університету Ігор Цепенда, начальник УДСНС області Володимир Чернецький, заступник начальника ГУ Нацполіції області Василь Кіцелюк, заступник начальника Управління з надзвичайних ситуацій міськради Олег Бевський, представник Івано-Франківського обласного військового комісаріату Юрій Мухін, отець Віталій церкви Різдва Пресвятої Богородиці, викладачі кафедри військової підготовки, батьки випускників та запрошені гості.

У святковій обстановці відбувся ритуал прийняття Військової присяги. 56 студентів дали особисту обіцянку гідно служити українському народові та рідній Україні. Після складання Присяги наказом Міністра оборони України випускникам нашої кафедри військової підготовки буде присвоєно первинне військове звання – «молодший лейтенант запасу».

«Це особлива подія в житті кожного з вас, оскільки ви з усією відповідальністю підходите до дуже важливої місії – ви стаєте повноцінними захисниками України. Університет пишається вами і віримо, що ви і надалі будете сильними духом, вірними  своєму громадянському обов’язку та Присязі», – звернувся до студентів-випускників ректор Ігор Цепенда.  

Він також підкреслив, що черговий випуск офіцерів запасу засвідчив, що в стінах Прикарпатського університету формується не тільки інтелектуальна, а й оборонна еліта країни, яка буде стержнем у розбудові української держави.

Урочистим моментом заходу стало нагородження. Ректор університету Ігор Цепенда вручив грамоти найкращим викладачам та випускникам кафедри військової підготовки.

Від імені батьків з вітальним словом до студентів-випускників звернувся Володимир Чернецький. «Сьогодні для вас, випускники, знаменний день, до якого Ви впевнено йшли, наполегливо працюючи, вивчаючи всі ази військової служби.  Ви з гідністю пройшли цей етап у своєму житті і готові захищати свою Вітчизну. Тож бажаю усім з честю нести звання офіцера і подальших успіхів на благо служіння України», – побажав він.

Після прийняття Присяги випускники кафедри військової підготовки отримали благословення отця Віталія.

“Нехай Всевишній допоможе вам з вірністю і гідністю Присязі виконувати свої обов’язки», – сказав отець.

Зі словами подяки до керівництва університету, викладачів кафедри військової підготовки від імені студентів-випускників звернулася Ірина Турчин.  

«Сьогодні ми не просто склали Присягу, в першу чергу, ми поклялися захищати свою Батьківщину! І якщо, знадобиться, ми будемо в числі перших, хто встане на захист своєї Вітчизни. Слава Україні!Слава її Героям!», – сказала випускниця.