Університет відвідав віце-посол Словацької Республіки в Україні Матуш Корба

9 жовтня з офіційним візитом наш університет відвідав віце-посол Словацької Республіки в Україні Матуш Корба. У рамках програми відвідин відбулася зустріч проректорки з наукової роботи університету Валентини Якубів з високоповажним гостем. У зустрічі також взяли участь віце –президент міжнародної асоціації словацько-українського співробітництва Мирослав Мусій, радник міського голови Івано-Франківська, голова ГО “Науково-аналітичний центр” Івано-Франківської ОТГ Роман Харук, доцент кафедри географії та природознавства факультету природничих наук нашого університету Роман Сливка та викладачі кафедри.  

У ході розмови проректорка університету Валентина Якубів ознайомила словацького дипломата з діяльністю Прикарпатського університету в освітньому та науковому напрямках, міжнародною співпрацею з європейськими університетами, реалізацією проєктів та досягненнями наших викладачів і студентів.   

По завершенні зустрічі відбувся круглий стіл «Україна-Словаччина: синергія співпраці» за участі віце-посла Словацької Республіки в Україні Матуша Корби та провідних науковців університету.

Модератором заходу виступила проректорка з наукової роботи університету Валентина Якубів. Розпочинаючи роботу заходу, вона зазначила, що Прикарпатський національний університет тісно співпрацює з багатьма освітніми та науковими закладами світу (більше 60), зокрема США, Азії та ЄС. У контексті цього проректорка Валентина Якубів акцентувала увагу на співпраці зі словацькими університетами – Університетом Матея Бела, Пряшівським університетом, Університетом Павла Йозефа Шафарика.  

Учасники круглого столу обговорили перспективи подальшого розвитку двосторонньої співпраці між Прикарпатським університетом та освітніми інституціями Словацької Республіки. Зокрема, з академічної мобільності, реалізації спільних проєктів та програм подвійних дипломів.

На завершення зустрічі віце-посол Словацької Республіки в Україні Матуш Корба подякував керівництву університету за запрошення і висловив намір про сприяння у поглибленні співпраці між словацькими та Прикарпатським університетами. 

Під час перебування в університеті словацький дипломат також побував в Центрі інноваційних технологій “PNU-EcoSystem” та ознайомився з роботою Центру.