Прикарпатський університет взяв участь у конференції міжнародної спільноти «Великий шовковий шлях»

Міжнародна університетська спільнота «Один пояс-один шлях» («Великий шовковий шлях»), до якої входить Прикарпатський національний університет, провела конференцію за участі членів Альянсу. За умов пандемії захід проходив у режимі онлайн.

Організатором конференції виступив Ланьчжоуський університет (КНР), який є співзасновником спільноти та партнером ПНУ.

Від Прикарпатського національного університету участь в міжнародному наукового форумі взяли ректор, професор Ігор Цепенда та викладачка китайської мови нашого університету, доцентка кафедри загального та германського мовознавства факультету філології Ірина Ілійчук.

Під час онлайн-конференції розглядалися питання зміцнення міжнародної співпраці, обміну досвідом і мобільності між партнерами-університетами. Низка представників закладів вищої освіти, зокрема, Китаю, Азербайджану, Великобританії та Кіпру виступили із презентаційними доповідями. Вони розповіли про діяльність своїх університетів, наукові пріоритети та досягнення, поділилися досвідом впровадження інновацій в освітній процес.

Нагадаємо, міжнародна університетська спільнота “Один пояс – один шлях” (“Великий шовковий шлях”) об’єднує 173 університети з 27-ми країн світу. Прикарпатський національний університет з 2016 року є членом Альянсу. У нашому університеті існують добрі традиції вивчення китайської мови. За підтримки Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету Прикарпатський університет у 2018 році відкрив Центр китайської мови і культури, який сприятиме подальшому зростанню партнерського співробітництва з університетами Китаю. Цей Центр відкриває нові можливості як для студентів університету, які вивчають китайську мову, так і для викладачів у науковому та освітньому напрямах.