У День різдвяної листівки оголошено цікавий конкурс!

Щорічно 9 грудня світ відзначає день різдвяної листівки. Її історія почалась у Великобританії. Англійський винахідник та підприємець сер Генрі Коул, який зазвичай сам писав привітання своїм друзям та родичам, одного дня в 1843 році вирішив щось змінити, щоб полегшити процес написання привітань. Тож, за його проханням Джон Калькотту Хорсі створив першу у світі різдвяну листівку. На ній поряд із заможною родиною, що мала вдосталь їжі та вина, були зображені бідаки, які отримували в різдвяний дарунок одяг та їжу.

Досить швидко ідея припала до душі багатьом людям і вони почали вітати своїх рідних та близьких різноманітними поштівками.

Зазвичай, всі листівки були пов’язані з історією Різдва – прикрашені релігійною та зимовою атрибутикою. Дещо пізніше, на території Європи та Сполучених Штатів Америки, почали набувати популярність картки з моментами світського життя та образами веселих і безтурботних дітей. У світі існує кілька неймовірних листівок. Одну таку листівку створили завдяки нанотехнологіям у 2010 році в університеті Глазго. Це найменша листівка – розміром 200х290 мкм (трохи більша за волосину), на якій  усього за 30 хвилин були зображені новорічна ялинка та привітання.

Саме у День різдвяної листівки у Прикарпатському університеті вирішили започаткувати конкурс на кращу поштівку в електронному вигляді.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, перш за все підпишіться на сторінку університету у соціальній мережі Інстаграм https://instagram.com/pnu_vs_official

Які ще умови? Наступні:

1. Листівка університету має принести радість та висловити почуття.

2. Вона має бути горизонтальною чи квадратною.

3. Мати розширення 1200 на 800 пікселів.

4. Надіслати її потрібно на мейл secretariat@pnu.edu.ua з позначкою КОНКУРС ЛИСТІВКИ. У темі листа написати ім’я автора, факультет (інститут, коледж).

5. Дедлайн – 23 грудня.

25 грудня будуть підведені підсумки та оголошено переможця!

Якщо для роботи потрібно лого університету чи його талісман, завантажте їх із сайту університету (розділ «Символіка»).

Троє авторів кращих листівок отримають ексклюзивне різдвяне горнятко із зображенням талісману університету – Карпатською Риссю. Та не простою, а різдвяною!

І ще – приз-сюрприз! Який? Усе стане відомо 25 грудня!