Кафедра журналістики успішно реалізує проєкт з інформаційної медіаграмотності

Серію онлайн-тренінгів з інфо-медійної грамотності провели впродовж 18-22 січня викладачі кафедри журналістики факультету філології нашого університету. Заходи проходили в рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність».

Учасниками онлайн-тренінгів стали вчителі, учні та представники громад  населених пунктів Івано-Франківщини. Зокрема, Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету, ліцею №11 Івано-Франківської міської ради, Делятинського ліцею №2 Делятинської селищної ради Надвірнянського району, Дзвиняцького ліцею, Росільнянського ліцею, Космацької гімназії, Міжгірської гімназії, Луквицької ЗОШ І-ІІ ступенів, Івано-Франківського природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради, ліцею №25 Івано-Франківської міської ради, Вигодського ліцею Вигодської селищної ради Долинського району та фахівці бібліотеки Вигодської ОТГ, Рогатинського ліцею імені братів Рогатинців та фахівці Центральної бібліотеки Рогатинської міської ради. Загалом близько 300 учасників.

Тренінгові онлайн-заняття провели викладачі-тренери Ганна Марчук, Руслана Савчук, Наталія Шотурма, Наталія Марчук, Соломія Хороб та Галина Пристай. Під час віртуальних зустрічей вони розповіли учасникам, зокрема, як працювати з інформацією, ознайомили їх з основами медіаграмотності, видами маніпуляцій у соціальних мережах, навчили орієнтуватися у сучасному інформаційному середовищі, розрізняти факти від суджень та визначати неправдиві новини.  

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» триває. Тож, запрошуємо всіх, кого цікавлять питання інфо-медійної грамотності до співпраці. Щодо організації проведення тренінгів потрібно заповнити заявку за посиланням: https://forms.gle/CnGVf5tDhKByaqc7A

Зазначимо, що минулого року кафедра журналістики факультету філології нашого університету пройшла конкурсний  відбір та отримала грантову підтримку для реалізації проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Проєкт виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за підтримки Посольств США та Великої Британії в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси. До реалізації проєкту залучені викладачі, студенти кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та фахівці ГО «Асоціація сталого розвитку громад». Проєкт направлений на розвиток навичок слухачів, які не уявляють свого життя без Інтернету чи телебачення, критично ставитися до інформації та перевіряти її. Проєкт також допоможе розвинути навички інфомедійної грамотності як вчителям, так і учням, покращить якість освіти в громадах.