Студент Михайло Струк став переможцем онлайн-вікторини «(Не) знаний Василь Стефаник»

6 травня в університеті у рамках програми заходів з відзначення 150-річчя з дня народження патрона університету пройшла онлайн-вікторина «(Не) знаний Василь Стефаник». У ній взяли участь більше трьох десятків студентів структурних підрозділів ПНУ.  

Ініціатором проведення онлайн-вікторини виступив ректор університету, професор Ігор Цепенда. Координаторка та модераторка заходу – професорка Ольга Деркачова. 

“Ми маємо добру нагоду і чудову можливість відзначити 150-річний ювілей патрона нашого університету, відомого письменника Василя Стефаника різними заходами. Це і літературні читання, інсценізації його творів, онлайн-вікторини. Щодо останніх, то варто зазначити, що участь у них заохочує наших студентів до вивчення творчості Василя Стефаника, його життєвого та творчого шляху. На мою думку, студенти, котрі беруть участь у різноманітних тематичних заходах краще пізнають Стефаника, сприймають вже його по-іншому”, – зазначила Ольга Деркачова.  

Учасникам вікторини було запропоновано відповісти на 80 запитань, які стосувалися, зокрема, творчості Василя Стефаника, його біографії в контексті стосунків письменника з сучасниками, оцінки його творчості тогочасними митцями, особливостей творів. За кожну правильну відповідь зараховувався 1 бал. Оскільки вікторина проходила на одній із тестових онлайн-платформах то підрахунок результатів відбувався автоматично.

Переможне I  місце здобув студент 3 курсу економічного факультету спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування” Михайло Струк. Призове II  місце посіла  студентка-першокурсниця  факультету історії, політології та міжнародних відносин спеціальності “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії” Ольга-Софія Боднар. А III місце дісталося студентці I курсу педагогічного факультету спеціальності “Початкова освіта” Христині Ленько.    

Переможець та призери онлайн-вікторини «(Не) знаний Василь Стефаник» будуть нагороджені призами і дипломами.